Finale-afleveringen Waku Waku vanwege deelname TIM DEN BESTEN geschrapt

0

De finale-afleveringen Waku Waku zijn vanwege de deelname van Tim den Besten geschrapt en worden ook niet meer uitgezonden. KRO-NCRV nam dit besluit nadat Tim den Besten vorige week werd beschuldigd van identiteitsfraude. Hij zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto’s van drie mannen hebben gebruikt op de homo-datingapp Grindr.

Presentator Tim den Besten is in de laatste afleveringen van de natuurquiz te zien was als kandidaat. In een statement op de website van KRO-NCRV staat het volgende: ‘Een dergelijke beslissing nemen wij uiteraard in zeer grote zorgvuldigheid. Wij begrijpen goed dat het zou gaan over een situatie in de privésfeer en dat een beschuldiging geen veroordeling is. We hebben echter ook een strikt beleid als het gaat om kinder- en familieprogramma’s. Wij hebben Tim van ons besluit via zijn contactpersoon op de hoogte gesteld.’


Drie mannen zouden volgens Het Parool aangifte hebben gedaan tegen Tim den Besten. Hij zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto’s van de mannen hebben gebruikt op de homo-datingapp Grindr. Naast dit nieuws werd deze maand, door zijn advocaat HJ van der Tak, ook bekendgemaakt dat Tim den Besten een zeldzame vorm van kanker heeft.