‘Zat laatste tijd niet echt lekker in mijn vel’ – Ferry Doedens nu definitief ontslagen bij GTST’

0

Ontslagen…. GTST-acteur Ferry Doedens heeft van de producent van de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, EndemolShine, te horen gekregen dat eind november zijn laatste draaidag is. Het ontslag  dateert al van eind juni nadat Doedens zich niet hield aan de geldende coronaregels. dat deed hij afgelopen weekend opnieuw niet toen hij tijdens Gay Pride ging feesten met Gordon. Begin juni vertelde hij in het Youtube-programma van Eddy Keur al dat hij helemaal gek wordt van de anderhalvemetersamenleving: “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld.

Shownieuws vroeg de producent van Goede Tijden, Slechte Tijden maandagavond om een reactie, maar op het ontslag van Doedens werd door EndemolShine Nederland in eerste instantie geen commentaar gegeven. Wel over het opnieuw in korte tijd verbreken van de regels door Ferry. daarover zegt het bedrijf: “We werken met een protocol en we verwachten dat iedereen zich daaraan houdt. Op het moment dat dit niet gebeurt gaan we het gesprek daarover aan.”


Vandaag kwam EndemolShine alsnog met een verklaring. ‘Er is de afgelopen periode een situatie ontstaan die voor alle partijen een lastige werkrelatie tot gevolg had’. EndemolShine en RTL hebben daarom samen met Ferry eind juni in goede harmonie besloten de samenwerking te beëindigen. ‘Ferry draait nog tot eind november, zodat de makers het verhaal van Lucas Sanders tot een mooi einde kunnen brengen.’

Doedens laat op Instagram weten verdriet te hebben van het besluit dat is genomen, maar trekt ook zelf het boetekleed aan. ‘De situatie rondom corona is mij niet in de koude kleren gaan zitten, waardoor ik de laatste tijd niet echt lekker in mijn vel zit. Dat heeft erin geresulteerd dat ik een aantal afspraken niet ben nagekomen. Ik snap dat dat voor mijn werkgever een lastige situatie is geweest’, schrijft de acteur.


Ferry lag eerder dit jaar flink in de clinch ligt met de producent over het niet naleven van de coronaregels. In het Youtube-programma van Eddy Keur vertelde hij dat hij helemaal gek wordt van de anderhalvemetersamenleving: “Ik heb al acht weken lang met iedereen geknuffeld. Ik heb nog geen een keer dat met de elleboog gedaan. We worden allemaal gek gemaakt door de media.” Toen werd hij voor het niet naleven van de RIVM-maatregelen en de coronaprotocollen door EndemolShine twee weken op non-actief gezet.

Volgens de producent brengt Ferry met zijn gedrag de gezondheid en de veiligheid van zijn soapcollega’s in gevaar. Hij is ook op zijn gedrag aangesproken: “Ferry heeft aangegeven dat hij zich strikt gaat houden aan de richtlijnen van het RIVM, zodat hij zo spoedig mogelijk de opnames kan hervatten“, aldus een woordvoerster toentertijd.

In de zomer van 2015 werd Doedens bij GTST ook al eens de laan uitgestuurd. Zijn cocaïneverslaving maakte dst hij is hij regelmatig te laat op de set kwam. “Inderdaad heeft EndemolShine Nederland zich genoodzaakt gezien Ferry te ontslaan. Dit besluit is genomen vanwege het bij herhaling niet nakomen van productionele afspraken. Hierdoor kwamen de opnames van GTST meermaals in het gedrang”, luidde toen het officiële statement. Ruim een jaar later, nadat de acteur succesvol was afgekickt, mocht hij alsnog terugkeren en maakte hij weer deel uit van de vaste cast.

Vorige week kwam Doedens opnieuw negatief in het nieuws toen de GTST-acteur masturberend figureerde op het Amerikaanse schandaalweblog OMG dat zich richt op de homoseksuele man. De site plaatste een vandaag precies een week geleden een verhaal over Doedens gelardeerd met expliciete naaktfoto’s.

De geplaatste foto’s en video lieten zien dat Ferry met iemand webcamseks heeft gehad. Ferry is eerst te zien in zijn onderbroek. Op de volgende beelden is hij aan het masturberen. De site laat ook een expliciete foto van Ferry’s geslachtsdeel zien. Het kan bijna niet anders dat het de partner met wie ‘Doedens’ die webcamseks heeft gehad de nu gelekte beelden aan de Amerikaanse schandaalsite heeft aangeboden.