Feest op Windsor Castle: Queen en Philip 73 jaar getrouwd; zelfgemaakte kaart van kleinkinderen

0

(Beeld: Chris Jackson/The Royal Family)

Op Windsor Castle is het dit weekend feest. De Britse koningin Elizabeth II en prins Philip waren afgelopen vrijdag 73 jaar getrouwd. Het paleis verspreidde daarom op sociale media een foto van het koppel dat een zelfgemaakte kaart opent van de achterkleinkinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis.


Kroonprinses Elizabeth was 21 toen ze op 20 november 1947 haar jawoord gaf aan luitenant Philip Mountbatten. Ze ontmoetten elkaar op de Royal Naval College in Dartmouth waar Philip als kadet zijn marine-opleiding genoot. Hij was 18, zij… 13. Philip was toen al ongemanierd, had geen geld en dan waren zijn zussen ook nog een getrouwd met nazi-officieren. Maar blonde Philip van Griekse koninklijken bloede bleef de jonge Elizabeth boeien. Niet bepaald tot vreugde van haar ouders. Intussen zijn ze 73 jaar getrouwd en wordt de al tijden 100 jaar.

Om zichzelf te beschermen tegen het coronavirus leven de Queen en haar man ook momenteel afgezonderd op Windsor Castle. Van een heel groots feest is uiteraard ook geen sprake.


Op de foto voor hun huwelijksverjaardag is er een subtiele verwijzing te merken naar hun huwelijk. Elizabeth draagt een sierspeld – de zogenoemde “chrysantenbroche” – die rijkelijk opgebouwd is uit diamanten en saffieren. Ze droeg het juweel tijdens haar wittebroodsweken en op haar diamanten huwelijksjubileum in 2007

Share.