Fans in extase: Originele K3 na al die jaren eindelijk herenigd!

0

Op 23 maart 2009 maakte Kathleen Aerts bekend dat ze na 11 jaar zou stoppen met K3. Ze werd na een televisiezoektocht vervangen door Josje. Zes jaar later in 2015 werden de vervangers van Josje, Karen, Kristel vervangers gevonden: Marthe, Klaasje en Hanne. Maar nu zijn Karen, Kristel en Kathleen voor de eerste keer eindelijk weer samen.

“Het voelde zo vertrouwd…” schrijft Kristel op Facebook bij de foto van de hereniging. “Een beetje zoals thuiskomen…” Om te vervolgen met een toepasselijke Engelse quote: “Side by side or miles apart.. We are sisters connected by the heart.” Ook Karen plaatst de foto, die zorgt voor talloze reacties. “Deze foto gaat records breken”, shcrijft een volger. Een ander: “Krijg direct tranen in mijn ogen, echt super!” Een derde reageerder: “Alles wat we nodig hadden sinds dat jullie zijn gestopt!! Een ronde cirkel”, schrijft iemand.


Gisterenavond hoorde Kathleen Aerts het na seconden al dat Karen Damen (45) die zich verborg achter het masker van de Zeemeermin in de Vlaamse versie van The Masked Singer. Het leidde tot een emotioneel weerzien op het podium.

Kathleen, overgekomen uit Zuid-Afrika, waar ze al sinds vijf jaar met haar gezin woont, was verrast dat ze zo snel ontmaskerd werd. “Ik dacht: nondeju. Maar ja, je kunt je stem niet verstoppen. Ik dacht dat ik het met een lied in het Engels wel zou kunnen verbloemen, omdat we met K3 altijd in het Nederlands zongen.” Karen. Ik hoorde het gewoon, ik dacht: dat kán niet…ze woont in Zuid Afrika.”


Kathleen, Kristel en Karen hadden tussen tussen 1998 en 2009 talloze hits met liedjes als Oma’s aan de top en Tele-Romeo. Na het vertrek van Kathleen in 2009, neemt de Nederlandse Josje tot 2015 het stokje van haar over.

In 2015 gaat K3 verder met drie nieuwe leden. Hanne, Klaasje en Marthe stappen door het winnen van de talentenjacht K3 zoekt K3 in de schoenen van hun drie voorgangers. Zij vormen tot op heden de bezetting van K3.