Famke Louise, Tim Douwsma en Thomas Berge….: ‘Nee, ik houd m’n ‘bek’ niet’: BN’ers verzetten zich tegen coronabeleid

0

 

Thomas Berge


Bekende Nederlanders als Famke Louise, Tim Douwsma en Thomas Berge zijn op Instagram een actie begonnen tegen het coronabeleid van de regering. Onder de hashtag #ikdoenietmeermee eisen ze “duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie”. Met een ‘Nee, ik houd m’n ‘bek’ niet’ verzetten deze BN’ers zich tegen coronabeleid. Tim Knol is niet blij met de actie #Ikdoenietmeermee die onder BN’ers op sociale media rondgaat. Daarom schreef de zanger een lied, waarin hij zijn woede uit.

“Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR-test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek”, vragen ze zich af. Ook willen ze weten “waarom kritische artsen de mond wordt gesnoerd” en “hoe dodelijk het coronavirus is”.


“We houden onze ‘bek’ niet meer”, zeggen de BN’ers op Instagram. Ze zeggen dat ze staan voor een goede volksgezondheid, maar dat de maatregelen “rammelen aan alle kanten”. “Onze ouderen worden vergeten, onze economie staat op instorten, menselijk gedrag wordt strafbaar gesteld en hoe zit het met de toekomst van mijn en onze kinderen?”

Femke Louise

Zangeres Famke Louise en rapper Bizzey hebben respectievelijk 1 miljoen en 417.000 volgers. Zanger Tim Douwsma heeft er 152.000 en Thomas Berge 78.000 en daarmee zijn ze invloedrijk op Instagram.

De reacties op de actie zijn wisselend. Er is veel kritiek. Veel reageerders vragen zich af waar ze mee bezig zijn en of het hen niet alleen te doen is om het geld dat ze mislopen door de coronacrisis. Zo krijgt Tim Douwsma het verwijt: “We horen je ondanks je grote platform nooit over maatschappelijke kronkels, onrecht en kapotte systemen, maar nu je schnabbels in het geding komen ben je er opeens.

Tim DouwsmaDe manager van Tim Douwsma zegt in een reactie tegen de NOS dat “Tim in zijn post enkel een aantal kritische vragen heeft gesteld, net als vele andere BN’ers. Tim doet dit niet voor zichzelf; hij heeft liever dat er een podium komt voor bijvoorbeeld de 2500 artsen en zorgprofessionals die een brandbrief hebben ondertekend (zoals gesteld in zijn post) omdat zij bezorgd zijn om het huidige beleid.”

De oproep komt op een moment dat het aantal besmettingen in Nederland fors toeneemt.

Tim Knol is niet blij met de actie #Ikdoenietmeermee die onder BN’ers op sociale media rondgaat. Daarom schreef de zanger een lied, waarin hij zijn woede uit. Beetje boos wakker geworden vanochtend. Hier een liedje”, schrijft hij onder de video van het nummer”.