Pagina titel ...

Miljoenenclaim – Familie Nouri dient verzoek tot arbitrage in bij KNVB tegen Ajax

0


De familie van Abdelhak Nouri heeft een verzoek tot arbitrage ingediend bij de KNVB omdat het niet met Ajax tot overeenstemming is gekomen over een schadevergoeding. De familie zou minimaal 15 miljoen willen van Ajax.

Ajax erkende 2,5 jaar geleden volledige aansprakelijkheid voor de falende medische hulp die werd verleend aan Nouri, nadat de jonge, talentvolle, voetballer ruim 3,5 jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in elkaar was gezakt en zwaar hersenletsel opliep.

De familie van Abdelhak Nouri zou van Ajax 15 miljoen euro aan schadevergoeding willen. Johan Derksen vertelde recent in Veronica Inside: “Ik denk dat het om 30, 40 miljoen en misschien wel meer gaat. Zo’n familie heeft natuurlijk een carrière voor die jongen voor ogen. Eerst een paar jaar Ajax en dan een grote club in het buitenland. Dan ga je al die salarissen en transfersommen bij elkaar optellen en dan kom je tot een waanzinnig bedrag.”

Yves Gijrath zegt in zijn podcast 1-2-tje die hij maakt met Erik de Vlieger dat het om veel minder geld gaat. “Het gaat niet over 40 miljoen zoals Derksen zei. (…) Het gaat om 15 miljoen. En als ik je dan ook nog vertel dat de verzekeraar 5 miljoen vergoed. Moet je je eens voorstellen dat Ajax dan besluit de andere 10 miljoen gespreid te betalen. Over een periode van 25 jaar misschien. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een bedrag van 3 ton per jaar.”

Ook Erik de Vlieger zegt van bronnen te hebben gehoord dat de familie bij 15 miljoen euro akkoord gaat. Maar Ajax zou geen antwoord hebben gegeven op dit ‘bod’.

Gyrath en De Vlieger spreken er schande van dat Ajax nog niets heeft laten horen. “Ik vind dat het publiek van Ajax, er geen genoegen mee mag nemen”, zegt Erik. “Als ik nu in Nederland had gezeten had ik een paar gasten van de F-side gebeld en had ik gezegd: ‘Zullen we naar de ArenA gaan en een geweldloze optocht houden dat Ajax dit moet oplossen. Want het is een schande dat ze die mensen uitlepelen.”


Het contract van Nouri liep afgelopen zomer af. Ajax heeft die verbintenis gerespecteerd, maar er is nog steeds geen overeenkomst voor een schadevergoeding voor de middenvelder. “De kans op een arbitragezaak is aanwezig, helaas”, stelde Van der Sar. Het laatste contact tussen de familie Nouri en Ajax dateert van tien maanden geleden.

Nu dient de familie Nouri, zo zeggen hun woordvoerder Beer en advocaat Kasem, een verzoek tot arbitrage in bij KNVB tegen Ajax. “Sinds Ajax op 25 juni 2018 volledig en zonder voorbehoud heeft erkend dat de situatie waarin Abdelhak Nouri thans verkeert te wijten is aan het tekortschietende en niet adequate medische ingrijpen op 8 juli 2017 is het ondanks herhaalde pogingen helaas niet gelukt om tot een schadevergoedingsregeling te komen die recht doet aan deze onomkeerbare situatie. Dit is voor de familie Nouri enorm teleurstellend”, aldus Kasem en Beer in een verklaring.

Volgens de woordvoerder en de advocaat staat het leven van de familie Nouri sinds 8 juli 2017 volledig in het teken van de verzorging van Abdelhak. “Die verzorging wordt helaas overschaduwd door alle juridische beslommeringen over de afwikkeling van de aansprakelijkheid door Ajax.”

Ze vervolgen: “De familie Nouri had de stille hoop dat door erkenning van aansprakelijkheid door Ajax 2,5 jaar geleden en haar erkenning dat zij als werkgever gefaald heeft in haar zorgplicht jegens Abdelhak, partijen snel tot een oplossing zouden komen over de afwikkeling van de schade. Het verzoekschrift aan de arbitragecommissie van de KNVB laat zien dat dit niet gelukt is.”

Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();