Pagina titel ...

‘Familie Nouri wil 15 miljoen euro van Ajax’

0

De familie van Abdelhak Nouri wil van Ajax 15 miljoen euro aan schadevergoeding. De voetballer raakte ruim 3,5 jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk in coma door hersenbeschadiging en dat is, volgens de familie, onder andere de schuld van de Amsterdamse club.Johan Derksen vertelde maandagavond in Veronica Inside nog  wat hij heeft gehoord. “Ik denk dat het om 30, 40 miljoen en misschien wel meer gaat. Zo’n familie heeft natuurlijk een carrière voor die jongen voor ogen. Eerst een paar jaar Ajax en dan een grote club in het buitenland. Dan ga je al die salarissen en transfersommen bij elkaar optellen en dan kom je tot een waanzinnig bedrag.”

Yves Gijrath zegt in zijn podcast 1-2-tje die hij maakt met Erik de Vlieger dat het om veel minder geld gaat. “Het gaat niet over 40 miljoen zoals Derksen zei. (…) Het gaat om 15 miljoen. En als ik je dan ook nog vertel dat de verzekeraar 5 miljoen vergoed. Moet je je eens voorstellen dat Ajax dan besluit de andere 10 miljoen gespreid te betalen. Over een periode van 25 jaar misschien. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een bedrag van 3 ton per jaar.”

Lees verder onder advertentie

Ook Erik de Vlieger zegt van bronnen te hebben gehoord dat de familie bij 15 miljoen euro akkoord gaat. Maar Ajax zou geen antwoord hebben gegeven op dit ‘bod’.

Gyrath en De Vlieger spreken er schande van dat Ajax nog niets heeft laten horen. “Ik vind dat het publiek van Ajax, er geen genoegen mee mag nemen”, zegt Erik. “Als ik nu in Nederland had gezeten had ik een paar gasten van de F-side gebeld en had ik gezegd: ‘Zullen we naar de ArenA gaan en een geweldloze optocht houden dat Ajax dit moet oplossen. Want het is een schande dat ze die mensen uitlepelen.”

Nouri zakte ruim 3,5 jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen in Oostenrijk in elkaar en liep zwaar hersenletsel op. volgens de familie van de in coma liggende speler zou de behandeling op het veld in Oostenrijk zou niet adequaat zijn geweest. Ajax erkende een jaar later aansprakelijkheid. “We willen tot een oplossing komen. We willen dat netjes en respectvol doen”, zei ajax-directeur Van der Sar toen.


Het contract van Nouri liep afgelopen zomer af. Ajax heeft die verbintenis gerespecteerd, maar er is nog steeds geen overeenkomst voor een schadevergoeding voor de middenvelder. “De kans op een arbitragezaak is aanwezig, helaas”, stelde Van der Sar. Het laatste contact tussen de familie Nouri en Ajax dateert van tien maanden geleden.

Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();