Michael Schumacher verkoopt zijn Noorse vakantiehuis voor 2.5 miljoen euro

0
Corinna Schumacher, de vrouw van de nog altijd revaliderende Michael Schumacher (46), heeft zijn vakantiehuis op 2.5 uur rijden van Oslo verkocht voor 22 miljoen kronen, omgerekend 2.5 miljoen euro.

Michael Schumacher, die nog steeds herstelt van zijn zware skiongeval eind 2013 in de Franse Alpen, gebruikte zijn Noorse buitenverblijf dat hij in 1997 kocht, om buiten het zicht van de media te kunnen skiën. Sinds zijn skiongeluk, in december 2013, werd het bewoond en bewaakt door een vriend van de Schumachers.

Het huis in Trysil, ten noorden van Oslo, werd in de verkoop gezet nadat vorig jaar bekend werd dat zijn familie het plan had om voor € 12 miljoen een ‘ziekenhuis’ voor de nog revaliderende Formula One-coureur te bouwen bij hun huis in Zwitserland.


Het Noorse ‘skihuis’, vloeroppervlak 750 m2, heeft naast 10 slaapkamers en 8 badkamers, de beschikking over een fitnessruimte, een spa, een skihut vlakbij de nabijgelegen skipistes en een garage die plaats biedt aan zeven auto’s. Het huis, op een stuk grond van 3450 m2, biedt optimale privacy. Het werd verkocht aan een, onbekende, niet Noorse koper voor 2.5 miljoen euro.

Op de site van de verkopende makelaar werden op verzoek van de Schumachers geen foto’s van het interieur gezet. Ook potentiële kopers werd voor de bezichtiging gevraagd om camera’s en mobiele telefoons in te leveren, zodat er geen interieurfoto’s konden worden gemaakt…


Schumacher, een goed skiër, was in december 2013 op vakantie met familie en vrienden in Meribel, Frankrijk waar hij ook een chalet heeft, toen hij tijdens een skitocht met zijn 14-jarige zoon de controle verloor, gecapituleerd werd en acht meter lager met zijn hoofd op een rots knalde. De kracht van de klap verbrijzelde zijn helm. De camera op zijn helm bleek echter onbeschadigd en bleek de horrorcrash in beeld te hebben gebracht.

De coureur werd overgebracht naar het Moutiers Hospital, ruim 100 kilometer ten westen van Grenoble, waar hij in een kunstmatige coma werd gebracht voor hij een hersenoperatie onderging. Op 16 juni 2014 werd bekend dat Schumacher uit zijn coma was ontwaakt. Twee maanden later verliet Schumacher het ziekenhuis om naar huis te gaan om daar verder te gaan met zijn revalidatieproces.

Zijn landhuis in Gland is omgetoverd tot een soort privékliniek met een gespecialiseerd team dat 24/7 aan zijn zijde is. De kosten voor zijn thuisverzorging zouden zo’n 125.000 euro per week zijn.