Excuusvideo GLENNIS GRACE: Oprecht of voor de poen? (Johan Derksen en buurtbewoners in de Jordaan geloven bijvoorbeeld van niet)

0

Glennis Grace bood vrijdag in een filmpje haar “oprechte excuses” aan voor het geweldsincident waar ze begin februari bij betrokken raakte in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. De zangeres handelde naar eigen zeggen uit moederinstinct en emotie, terwijl ze beter tot tien had kunnen tellen. Johan Derksen twijfelt aan de oprechtheid van de excuses van Glennis Grace. Hij denkt dat de zangeres alleen met een uitgebreide spijtbetuiging kwam omdat ze anders niet meer kan optreden. Ook buurtbewoners van Glennis Grace in de Amsterdamse Jordaan geloven niets van de spijtbetuiging.

“Weet je waarom dit excuus nu komt? Het is heel eenvoudig. De podia zijn weer open en ik denk dat er heel weinig uitnodigingen om op te treden komen”, concludeerde Derksen vrijdag in zijn talkshow Vandaag Inside op SBS6. “Ik denk dat Borsato ook niet zo veel boekingen heeft. Die komt ook nog wel een keer met een excuus en die kan er ook nog bij huilen. Dus dat wordt helemaal leuk.”


Derksen vermoedt dat de Ladies of Soul, waar Grace deel van uitmaakt, misschien wel gedreigd hebben om afscheid van de zangeres te nemen als ze geen excuses zou maken. Hij vindt het dan ook opvallend dat ze nu pas met de spijtbetuiging komt. “Die andere dames zeiden: ‘we weten niet of we haar er nog wel bij willen hebben’. En die gaan weer toeren, en daar gaat haar carrière en daar gaat haar poen.”

Na de excuusvideo van Glennis Grace reageerden haar collega’s van de Ladies of Soul op het ‘supermarktgevecht’. Ze te hopen dat hun vriendin er de komende concerten gewoon bij is. Ze waarderen haar spijtbetuiging. “Als Ladies of Soul betreuren wij uiteraard het incident en zijn wij terughoudend geweest in communicatie uit respect voor alle betrokkenen.” Vervolgens schrijven ze in het statement dat het incident nooit plaats had mogen vinden. “Justitie doet grondig onderzoek en daar vertrouwen wij op. Ondanks het feit dat het onderzoek nog in volle gang is, gaan de concerten 23 en 24 september gewoon door. Met Glennis! “Glennis is vanaf dag 1 een gewaardeerd lid (…) en we hopen dat ze er tegen die tijd bij is.”


Glennis Grace plaatste gisterenavond op Instagram een reactie op de vechtpartij in een supermarkt waar ze eerder dit jaar bij betrokken was. De zangeres betuigt spijt en vindt – hoewel het incident volgens haar uit zijn verband is gerukt – dat ze tot tien had moeten tellen.

“Allereerst wil ik mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die hierbij betrokken is geraakt. De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen om mij heen: het spijt me”, begint Grace haar bericht. “Ik had beter moeten nadenken, tot tien moeten tellen in plaats van mij moeten laten leiden door primitief moederinstinct. Mijn zoon kwam thuis met een bebloed gezicht en het eerste wat naar boven kwam, was de leeuwin die ik ben voor mijn kind. Met mijn impulsieve gedrag ben ik verhaal gaan halen.”

Grace schrijft dat haar gedrag op dat moment niet goed was en dat ze inmiddels weer met beide benen op de grond staat. “Ik heb mij teruggetrokken met mijn kind en de mensen om mij heen. Ik heb veel gepraat en nagedacht over hoe ik dit anders had moeten aanpakken.” De zangeres zegt ook dat ze ervan geleerd heeft niet uit emotie te handelen en dat wil ze haar zoon meegeven. Ze zegt hem voorlopig “dichtbij en strak” te houden.

Grace werd op 12 februari aangehouden nadat ze verhaal was komen halen in de supermarkt, omdat haar zoon er zou zijn aangevallen. Hij had in de winkel een elektronische sigaret opgestoken en was daarop aangesproken. Grace, haar zoon en een vriend van de familie werden aangehouden nadat ze gezamenlijk naar winkel waren gekomen en het op vechten handgemeen was uitgedraaid.

Verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard had vrijdag contact gehad met wat buurtbewoners en mensen in de Jordaan. “De mensen die hier direct bij betrokken waren en de jongeren die bij de Jumbo werken vinden dit een klap in hun gezicht. Die zeggen: ‘Er is daar zóveel gebeurd, het is ook in vereniging gebeurd.’ Ze kwam daar met een zogeheten knokploeg. Die kunnen dit niet aanzien.” Het is gewoon ongeloofwaardig, aldus Aran Bade. “Zo rustig als ze nu in dit filmpje is, zo rustig had ze eigenlijk ook toen moeten zijn. Dat gevoel heerst nu heel erg in de Jordaan. Ze geloven het eigenlijk niet.”Tegen Grace, die drie dagen vastzat, is aangifte gedaan. Ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade, meldde de politie eerder.