EXCLUSIEF: BINNENKIJKEN in het SPOOKKASTEEL waar GORDON gaat TROUWEN (en zijn huwelijksnacht beleeft)

0
Gordon gaat trouwen en dat doet hij natuurlijk niet in een zaaltje in Nederland, maar in Kasteel Lichtenstein in het Zuid-Afrikaanse Hout Bay, het kleurrijke plaatsje niet ver van Kaapstad dat ligt aan een prachtige baai. De trouwlocatie blijkt ook nog eens een echt spookkasteel waar een geest zou huizen…

Gordon trouwt, morgen, woensdag, maar dat huwelijk is pas op 14 december te zien in de seizoensfinale van Gordon Gaat Trouwen. Gordon en zijn vier potentiële huwelijkspartners zijn dit weekend vertrokken naar Kaapstad. In Gordon gaat trouwen.. maar met wie? zocht hij de afgelopen weken op tv naar een geschikte huwelijkskandidaat. “En ik hoop echt dat ik de juiste keus maak. Anders is het huwelijk ook van korte duur. Als er geen geschikte persoon tussen had gezeten, dan was ik er ook nooit aan begonnen. Dan zou ik in elk geval niet trouwen. Het is geen toneelstukje dat ik opvoer.” Gordon houdt tijdens zijn bruiloft twee stoelen vrij voor zijn overleden ouders. Daarop staan een foto van zijn vader en van zijn moeder


Ondanks dat de naam van zijn echtgenoot nog niet bekend is staat één ding wel vast; als er getrouwd wordt is het op huwelijkse voorwaarden. “Ik trouw sowieso niet in gemeenschap van goederen. Dat is niet wenselijk in mijn geval”, aldus Gordon.

De huwelijkslocatie ligt nu wel op straat. Gordon zegt ‘ja’ in kasteel Lichtenstein in het Zuidafrikaanse Hout Bay, waar volgens de bewoners van het stadje een geest huist…


De bouwer van het kasteel, Fritz, stierf in het kasteel kort nadat het gezin er was ingetrokken. De exacte details van zijn dood verschillen, maar een inwoner van Hout Bay die het gezin kende, zei dat Fritz de trap af viel. Een ongeluk of het werk van de huisgeest? Geruchten dat een geest huist in het kasteel zijn er al sinds de bouw.

Kasteel Lichtenstein in Hout Bay is een replica van Schloss Lichtenstein in Zuid-Duitsland en bevindt zich op een particuliere berghelling omringd door bos. Vanuit het kasteel is een adembenemend uitzicht op de baai en de omliggende bergen. Om maximale privacy te garanderen is het kasteel alleen via een eigen toegangsweg te bereiken.

De grote hal, met zijn gebeeldhouwde balken, gewelfd houten plafond en glas-in-loodramen, is luxueus ingericht. Er zijn 7 tweepersoonsslaapkamers, 4 eenpersoonskamers en een executive suite. Ze hebben allemaal een eigen badkamer en met uitzondering van de Executive Suite, die een eigen lounge en een balkon heeft. De bedden, commode en kasten zijn allemaal historische reproducties.

Met zijn romantische en sprookjesachtige sfeer is het kasteel de ideale locatie voor trouwpartijen. Grote recepties vinden plaats in de kelder, die naar de tuin leidt en is geschikt voor maximaal 140 gasten rond tafels en een dansvloer.

Het gastenverblijf heeft ook een eigen helikopterplatform voor gasten die ofwel uiterste privacy zoeken of gewoon over het schiereiland willen vliegen voor een het uitzicht op de Tafelbergketen.