Excentrieke broers Azimi uit ‘The sky is the limit’ opgepakt in fraude-onderzoek

0

De politie heeft dinsdagochtend een huiszoeking gehouden in het hotel van de broers Salar (37) en Sasan (34) Azimi, de twee excentrieke broers die bekend werden door het tv-programma ‘The sky is the limit’. Volgens de politie gaat het om een fraude-onderzoek. Beide broers zijn gearresteerd.

De politie doorzocht de kantoren van het hotel De Elderschans in het Aardenburg in Zeeuws Vlaanderen dat eigendom is van de twee Iraanse broers. Op hetzelfde moment werd in diezelfde straat ook het grote huis doorzocht waar de twee broers wonen, en wat in Aardenburg ‘het kasteel’ wordt genoemd.


Dat kasteel stond centraal in het tv-programma ‘The sky is the limit’. De beide broers vielen op door hun excentrieke gedrag. Zo reden ze onder meer rond in een goudkleurige Lamborghini.

Met name Salar groeide de afgelopen jaren uit tot een bekendheid. Hij etaleert zijn rijkdom en is regelmatig hoofdpersoon in Nederlandse en Vlaamse tv-programma’s. Ook was Azimi tot eind vorig jaar een poos eigenaar van de Belgische voetbalclub Patro Eisden, waar hij veel in investeerde.


De bedrijven van de Azimi’s werden al meerdere keren gecontroleerd. In de zomer van 2017 vielen meerdere instanties met veel vertoon gezamenlijk het hotel binnen. Er werd toen echter nauwelijks iets strafbaars gevonden. Reden voor Salar Azimi om te spreken van pesterijen en jaloezie. “Je mag hier in Nederland blijkbaar geen geld verdienen met hard werken. Als je je kop boven het maaiveld steekt, moet die er af.

Magazine Quote schatte het gezamenlijk vermogen van de broers Azimi vorig jaar op 24 miljoen euro. Ze staan daardoor al twee jaar lang in de ‘Jonge Miljonairs Top 100′, die het magazine jaarlijks opmaakt.

“Het onderzoek in Aardenburg gaat om fraude”, zegt poitiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. De politie is in de beide panden op zoek naar computers, harde schijven en datadragers. De huiszoekingen zouden nog geruime tijd kunnen duren.

De twee broers zijn dinsdagochtend in het kader van het huidige onderzoek gearresteerd.