Ex Shima Kaes doet officieel aangifte tegen Johnny de Mol voor mishandeling en poging tot doodslag

0

(Beeld: NPO/Facebook Kisha)

Juridisch adviseur Karim Aachboun heeft namens Shima Kaes, zes jaar geleden de verloofde van Johnny de Mol, aangifte gedaan tegen de de presentator voor zware mishandeling en poging tot doodslag. De raadsman van Johnny de Mol noemt het een ‘ordinaire publiciteitsstunt’. Peter R. de Vries zegt over de juridisch adviseur van Shima Maes: “nog nooit zo’n querulant, intrigant en lachwekkend figuur gezien.”


In de aangifte gaat het om drie vermeende incidenten uit 2015 – in het Mexicaanse Tulum, in Amsterdam en op Ibiza – waarbij Johnny de Mol zijn toenmalige partner onder meer zou hebben geslagen, geschopt en gepoogd te wurgen. Naast onder meer foto’s waarop de verwondingen van Kaes zichtbaar zijn, een blauw oog, een gescheurde lip, blauwe plekken en bloeduitstortingen, is er een document waarin een huisarts spreekt van ‘fysiek geweld’.

Shima Kaes laat via Aachboun per email aan het AD weten: ‘Ik kan bevestigen dat ik aangifte heb gedaan tegen mijn ex-verloofde Johnny de Mol wegens zware mishandeling en poging tot doodslag. Onder bescherming van Aachboun durf ik deze aangifte nu wel te doen.’


De Mol en Kaes zijn al zes jaar uit elkaar, maar hun relatie leidt tot nu een hard conflict. Zo gaat er een opname van een telefoongesprek rond waarin Kaes haar ex beschuldigt van slaan, schoppen en een poging tot wurgen. In het gesprek ontkent Johnny de Mol de handtastelijkheden niet, maar zegt hij dat hij Kaes nooit zomaar uit het niets heeft geslagen.

Ook is er verklaring van een arts, gedateerd 27 mei 2015, waarin die spreekt van ‘fysiek geweld’. Op 12 januari 2015, Johnny de Mols verjaardag, zouden de geliefden tijdens een vakantie in het Mexicaanse Tulum een woordenwisseling over De Mols cocaïnegebruik hebben gehad, zo is in de aangifte te lezen. Volgens Kaes zou De Mol haar vervolgens hebben geslagen, geschopt, bovenop haar hebben gezeten en aan haar haren hebben getrokken, met als gevolg onder andere een opgezwollen oog.

Op 2 maart in hetzelfde jaar, nadat De Mol het Edison Pop Gala in de Amsterdamse Harbour Club had gepresenteerd, zou opnieuw ruzie zijn ontstaan waarbij Kaes na een vuistslag ten val zou zijn gekomen. Even later, zo staat in de aangifte, kneep hij haar keel dicht en gooide hij haar daarna met het hoofd tegen een tafel. En toen zij ‘weerloos op de grond lag, heeft Johnny de Mol haar nog meerdere keren getrapt tegen haar zij/buik’. Dat laatste, plus de ‘verwurgingspoging’, was voor Aachboun reden om ook aangifte te doen van poging tot doodslag.

Dat jaar op Ibiza zou, volgens die aangifte in het bezit het AD.  weer rake klappen hebben gekregen. en zou De Mol  haar keel dicht hebben geknepen te knijpen. Bzouden ook getuigen aanwezig zijn geweest, onder wie Els Verberk (de vrouw van vader John de Mol).

Kaes’ juridisch adviseur Aachboun tegen de krant: “Cliënte betreurt de houding van de familie De Mol die getracht heeft om karaktermoord op haar te plegen, maar dat is door ons netwerk voorkomen. Denkt de familie De Mol dat zij boven de Nederlandse wet staan? Mijn cliënte vindt van niet en daar ben ik het helemaal mee eens.”Shima Kaes ‘vluchtte’ na de verbroken verloving met Johnny de Mol naar Ibiza. Door het recent verschenen boek De Mol: De Machtigste Mediafamilie van Nederland van Quote-journalist Mark Koster, waarin de vermeende mishandeling ook is beschreven, zou Kaes ‘kampen met herbelevingen’. In de aangifte staat: ‘Dat is de reden waarom zij, onder onze bescherming, thans wel aangifte doet.’

Johnny de Mols advocaat mr. Peter Plasman zegt dat Johnny de Mol de aantijgingen van zware mishandeling en poging tot doodslag met klem ontkent. “Ridicuul om hier na zes jaar nog mee te komen aanzetten. Deze aangifte past bij een eerdere brief namens Kaes aan De Mol, waarin een schikking, lees betaling, wordt voorgesteld om details uit hun relatie geheim te houden”, aldus Plasman tegen De Telegraaf. De brief was voor de familie De Mol onlangs reden aangifte te doen wegens afdreiging. De familie voelt zich door Kaes gechanteerd. “In zo’n geval doen wij altijd aangifte”, aldus vorige maand Johnny’s vader John de Mol tegenover deze krant.

Hoe serieus de aangifte moet worden genomen is de vraag. De juridisch adviseur van het model, Aachboun is niet onomstreden. Zo zei Peter R. de Vries over hem: “Het is inderdaad een soap, maar ik moet je zeggen: ik volg deze meneer Aachbaum die de adviseur is van het vermeende slachtoffer al een paar jaar en ik moet jullie op persoonlijke titel maar even zeggen dat ik nog nooit zo’n querulant, intrigant en lachwekkend figuur heb gezien.”

BEKIJK OOK:

Share.