Ex MONTANA MEILAND was te saai voor tv…

0

(Beeld:Instagram Montana Meiland)

De ex van Montana Meiland, Dirk Hoogstraten, was maar weinig in Chateau Meiland te zien, omdat hij volgens regisseur Timon Moll eenvoudigweg te saai was voor tv…


Dirk Hoogstraten, de ex-vriend van Montana Meiland, komt er niet best vanaf in het nieuwste boek over de beroemde Meiland-familie. In ‘De Familie – Achter de schermen bij de Meilandjes’ geven regisseur Timon Moll en schrijver Jan Dijkgraaf hun ongezouten mening over Dirk.

December 2022 maakten Montana en Dirk hun relatiebreuk bekend. Regisseur Timon Moll was bepaald niet rouwig over de breuk  ‘Montana bloeit helemaal op sinds Dirk uit haar leven is. Het lijkt wel alsof die relatie haar meer belastte dan ze zelf doorhad.’


Timon Moll vertelt ook waarom Dirk bijna niet te zien was in Chateau Meiland. ‘Vergeleken met de anderen was hij er te weinig, en als hij er was, bracht hij geen energie over op de kijker.’ Co-auteur Jan Dijkgraaf doet ook een duit in het zakje. ‘Precies, Dirk was niet onmisbaar. Dat heeft Montana uiteindelijk ook ingezien.’ De breuk werd bewust buiten het programma gehouden op Montana’s verzoek, onthult Timon verder.

In het boek worden ook privémomenten van Dirk en Montana besproken. “Ergens eind 2022 wilde Montana een pauze in de relatie. Met rust gelaten dus. En wat deed Dirk? Die zette heel veel rozen in haar huis met een brief”, luidt het in het boek. ,,Montana was zó kwaad dat hij haar wens om een tijdje met rust gelaten te worden niet respecteerde, dat ze die Meilandiaanse daadkracht toonde die wij zo leuk aan ze vinden. Ze pakte alle kleding van Dirk die nog in haar huis lag op, flikkerde die in vuilniszakken, nam die bloemen en die volgens mij zelfs ongeopende brief mee en dropte het allemaal bij Dirks huis.”