Ex-minnaars Martien Meiland: ‘Zijn boek staat vol leugens’

0

Een biografie op de markt brengen is gevaarlijk. Dat weet Martien Meiland, na bijvoorbeeld Gordon, nu ook. Ex-minnaars van Martien Meiland halen nu uit naar de kasteelheer. Zo zegt Daan de Mooij, met wie Martien in juli 2016 een relatie kreeg, over Martiens bewering dan zij nooit seks hebben gehad in het jaar dat de relatie duurde zoals in de biografie staat: “En wij zouden in het jaar dat we samen waren geen seks hebben gehad? Wat een belachelijke opmerking.” En Martiens minnaar Frank zegt: “Hij zei in mijn  bed te slapen als ik niet thuis was. Zodat hij me kon ruiken…”

Van 2016 tot 2017 was Martien samen met Daan. Daarover schrijft hijzelf in zijn biografie Van burgemeesterszoon tot kasteelheer: “De vaste groep in mijn stamcafé vond dat we bij elkaar pasten. […] Maar na een maand of zes dacht ik toch: nee, Daan is niet mijn type, ik moet hier vanaf.” Later verhaalt dat Martien dat hij zjn Daan niet durfde te ‘dumpen’, omdat hij bang was dat Daan er ziek van zou worden. Later heeft Martien het toch uitgemaakt en vertelt hij op dat de twee in het jaar dat de relatie duurde geen seks met elkaar hadden.


Ex-vriend Daan zegt vandaag in Story dat dat verhaal van geen kanten klopt. Martien en hij hadden wel seks en het was niet Martien, maar juist Daan die er een punt achter heeft gezet. “Ik begrijp niet waarom hij dat zo opschrijft. Ik ben degene die onze relatie heeft verbroken. En wij zouden in het jaar dat we samen waren geen seks hebben gehad? Wat een belachelijke opmerking. Maar laat ik me daar maar niet verder over uitlaten…”

Ook een tweede man zegt dat Martien in zijn boek de waarheid geweld aan doet. Martien was begin 2003 smoorverliefd op Frank en de twee begonnen een interieurwinkel in Zuid-Frankrijk. Alleen was Frank niet verliefd op zijn zakenpartner, maar dat leek Martien weinig uit te maken. Martien zei tegen Frank in zijn  bed te slapen als hij niet thuis was. Frank: “zodat hij me kon ruiken…”


Na een tijdje, toen Martien zijn zin niet kreeg wat een relatie met Frank betrof zei hij volgens dezelfde Frank: “Ik zou willen dat je een ongeluk kreeg en in een rolstoel terechtkwam, dan kon ik je verzorgen.”

Erica (Beeld: Talpa)

De vriendschap tussen Martien en Frank verwaterde, maar om nu te lezen dat Martiens echtgenote Erica hem in het boek een ‘lul’ noemt, vindt hij niet echt leuk. “Ik heb die vrouw nooit iets aangedaan. Waarschijnlijk is zij boos omdat Martien uit de kast is gekomen en in die periode veel met mij optrok. Ik ben dertig jaar bevriend geweest met Martien. Dan verdien je het niet om op deze manier een trap na te krijgen.”