BINNENKIJKEN in de Spaanse zomervilla van PRINCE, een stukje pophistorie dat nu nog ‘maar’ 4.9 miljoen euro kost

0
Het ‘huwelijkshuis’ van de in 2016 overleden zanger Prince werd april 2016, een paar dagen voor de dood van de zanger, te koop gezet, maar is nog altijd niet verkocht. Wel is de vraagprijs voor de tweede keer gezakt en is die nu nog ‘maar’ 4,9 miljoen euro. Binnenkijken?

Mayte Garcia, de ex van de in 2016 overleden popster Prince wil nu snel af van het huwelijkscadeautje dat ze van hem kreeg, een villa in het Spaanse Marbella. Ze heeft de vraagprijs van het stukje popgeschiedenis verlaagd tot 4,9 miljoen euro.


Mayte Garcia had de villa in het Spaanse rijkenoord Marbella, die zij in 1998 als huwelijksgeschenk van popster Prince kreeg, in oktober 2014 te koop gezet voor 5,6 miljoen euro. Een prijs die later verlaagd werd tot 5.2 miljoen euro. Maar ook dat blijkt te hoog gegrepen dus heeft Mayte de prijs nu verlaagd tot ‘maar’ 4,9 miljoen euro.

De koper wordt eigenaar van een stukje pophistorie, want in Marbella schreef Prince zijn grootste hits. Of zoals Mayrthe zegt: “Dit huis was de inspiratiebron voor veel van zijn prachtige liedjes.” In Marbella schreef Prince bijvoorbeeld de meeste nummers voor Rave UN2 de Joy Fantastic, een van zijn meest bejubelde albums.


Mayte was van 1991 tot en met 1996 achtergrondzangeres en danseres in de New Power Generation, de begeleidingsband van Prince. Op 14 februari 1996 trouwden ze. Niet veel later, op 16 oktober 1996, werd hun zoon geboren, die echter een week later overleed aan de gevolgen van het Syndroom van Pfeiffer, een zeldzame aangeboren schedelafwijking. In 2000 werd de scheiding uitgesproken, waarna Prince weigerde nog een stap in de villa te zetten. Mayte had minder moeite met de herinneringen aan het mislukte huwelijk en is er nog altijd vaak in het weekend te vinden.

“Prins koos het roze voor het exterieur en interieur,” zegt Mayte. “Hij houdt van roze en paars en hij wilde beslist een spiegel boven het bed, maar een groot deel van de Arabische invloeden in de slaapkamer en de rest van het huis zijn de mijne. Zo wilde ik gordijnen rond ons bed. Het beschilderde hoofdeinde symboliseerde de mystieke reis die we samen maakten. We zijn allebei erg geïnteresseerd in de Egyptische geschiedenis en religie en dat zie je terug in de inrichting.”

Het volledig gerenoveerde huis, op ruim 1700 vierkante meter eigen grond, heeft 6 slaapkamers -waarvan twee met eigen terras met uitzicht op de zee en de bergen- en 6 badkamers. Buiten zijn er aangelegde tuinen, een tennisbaan, een verwarmd zwembad en een spa. Veel groen maakt dat de villa ‘paparazziproof’ is.