Ex-man CAROLINE VAN DER PLAS neemt na 13 jaar wraak in boek op BBB-lijsttrekker en haar kinderen

0

Dennis Grippeling, de ex-man van en de vader van haar inmiddels twee volwassen kinderen heeft de aanval geopend op Caroline van der Plas. In het boek Met de trekker naar de macht van AD-journaliste Marcia Nieuwenhuis haalt hij ongenadig uit naar de BBB-lijsttrekker in de Tweede Kamer. Volgens ex Dennis heeft Caroline tussen 2001 en 2010 structureel gewerkt aan het laten verslechteren van de relatie tussen de kinderen en hem als vader. “De door mevrouw Nieuwenhuizen geschetste gebeurtenissen rond de scheiding, komen niet overeen met onze werkelijkheid,” reageert de BBB-lijsttrekker.

AD-journalist Marcia Nieuwenhuis volgt in haar 27 oktober te verschijnen boek Met de trekker naar de machte entree van de BBB-lijsttrekker in de Tweede Kamer en sprak met familie, vrienden en vele BBB’ers. In het boek is ook een prominente plek weggelegd voor Dennis Grippeling, de eerste echtgenoot van Caroline van der Plas en de vader van haar twee kinderen, Ryan (29) en Kayl (23).  Volgens vader Dennis heeft Caroline tussen 2001 en 2010 structureel gewerkt aan het laten verslechteren van de relatie tussen de kinderen en hem als vader. Ten tijde van de scheiding was Ryan acht jaar en Kayl drie jaar.


In de biografie valt te lezen dat Carolines ex-man Dennis er helemaal doorheen zat, vanwege hun scheiding. Na de scheiding ontmoette Van der Plas haar inmiddels overleden man Jan. Hij overleed in 2019 aan alvleesklierkanker. Volgens de biografie, vertelde tafelgast Özcan Akyol in Vandaag Inside, zou Grippeling zelfs geprobeerd hebben zelfmoord te plegen door van een brug te springen. Dat blijkt overigens niet waar.

Het ging niet om een poging tot zelfdoding, maar om een protestactie. Dennis – destijds 37 jaar – ketende  zichzelf vastgeketend aan de Waalbrug bij Nijmegen namens Fathers 4 Justice, een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen van gescheiden ouders. In onderstaande video vertelt Dennis dat Caroline van der Plas hun kinderen bij hem weghield en dat hij de brug op ging ‘voor zijn kinderen’.


Dat wordt overigens met klem ontkend door Caroline en haar kinderen. “De door mevrouw Nieuwenhuizen geschetste gebeurtenissen rond de scheiding, komen niet overeen met onze werkelijkheid. Dit hoofdstuk in ons leven hebben we (niet zonder reden) 13 jaar geleden afgesloten. Wij hebben er destijds zélf voor gekozen om geen contact meer te willen met onze vader/ex-man. Dat bracht veel rust terug in ons leven.”

“Wij hebben mevrouw Nieuwenhuizen daarom enkele weken geleden in een 2,5 uur durend, indringend, gesprek uitdrukkelijk gevraagd dit deel van ons leven te laten rusten. Zij heeft deze uitdrukkelijke wens niet gerespecteerd. Wij vragen alle anderen de rust die wij hadden in ons leven, met betrekking tot de scheiding, wel te respecteren. Verder willen we het hier graag bij laten en verder gaan met ons leven”, aldus Caroline en de kinderen Ryan en Kyle in een verklaring aan tegen Shownieuws.