Ex K3-tje Josje Huisman roept op om zich te verzetten tegen coronamaatregelen

0

Ex K3-tje Josje Huisman roept mensen op om zich te verzetten tegen coronamaatregelen. “Een avondklok. Verplichte mondmaskers. Je buren verklikken op aanraden van de politie… In Duitsland wéten ze dat het op die manier niet de goede kant op gaat. Wanneer staan we op in Antwerpen?”, schrijft ze op Instagram.

In Josje’s woonplaats Antwerpen is er momenteel een avondklok van kracht tussen 23u30 en 6u ’s ochtends. Mondmaskers zijn overal verplicht. Op die manier is er de hoop het aantal nieuwe coronabesmettingen in te perken.


Volgens Josje gaat dat veel te ver. Ze refereert een betoging in Duitsland, waarbij duizenden mensen de straat opgingen om te protesteren tegen de maatregelen. Huisman lijkt te willen zeggen dat men in Antwerpen hetzelfde zou moeten doen. Antwerpen is op dit moment de grootste corona-hotspot van België.

Josje nam deel aan Black Lives Matter-betoging


Dat de zangeres zich niet veel aantrekt van de coronamaatregelen bleek al eerder toen ze in Antwerpen meedeed aan een betoging voor Black Lives Matter, waarbij midden in de lockdown duizenden mensen de straat opgingen. “Ik vergelijk het zo: als men je zegt dat je voor je eigen veiligheid moet blijven neerzitten in de bus, dan doe je dat. Maar als de buschauffeur plots op de passagiers begint te schieten is het tijd om op te staan.”