Ex-Ajax-speler JODY LUKOKI (29) kwam om het leven na klappen bij familieruzie en beenamputatie

0

(Beeld: CP)

Jody Lukoki (29), de ex-Ajax-speler met Congolese roots, is om het leven gekomen na een familieruzie waar hij rake klappen kreeg. Vlak voor zijn dood moest nog een been geamputeerd worden. Lukoki werd na de zware ingreep tijdelijk in coma gehouden en overleed afgelopen maandag rond 06.00 uur in de morgen aan een hartstilstand.


De vechtpartij met familieleden een week geleden in Flevoland leverde hem klachten op aan zijn been en hoofd, zo schrijft De Telegraaf. Eenmaal thuis besloot Lukoki vanwege extreme hoofd- en kniepijn uiteindelijk tot een ziekenhuisbezoek. Daar bleek dat hij een infectie had opgelopen die zo ernstig was dat zijn been moest worden geamputeerd. Zijn gezondheidssituatie verslechterde zienderogen, waarna de voetballer in coma raakte en maandagochtend op slechts 29-jarige leeftijd overleed.

De politie Midden-Nederland laat aan De Telegraaf weten dat er onderzoek wordt gedaan naar een geweldsincident waarbij de voetballer mogelijk betrokken zou zijn geweest. “Dat vond een week geleden plaats in Flevoland. Het onderzoek is nog pril, meer kunnen we er niet over zeggen”, aldus een woordvoerder tegen de krant.


Lukoki kwam op jonge leeftijd met zijn ouders en tweelingbroer naar Nederland om de oorlog in het Afrikaanse land te ontvluchten. Op zijn negende kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax, waarvoor hij op 19 januari 2011 zijn debuut in de hoofdmacht maakte toen trainer Frank de Boer hem een kans gaf in de klassieker tegen Feyenoord. Tijdens zijn debuut door, toen de bal al over de achterlijn was, Tim de Cler een panna te geven tegen Feyenoord. Lukoki stal daarmee de harten van het Ajax-publiek, maar een doorbraak bij Ajax bleef uit.

Na gespeeld te hebben voor SC Cambuur en PEC Zwolle vertrok hij voor vijf jaar naar Bulgarije. Afgelopen zomer werd hij gecontracteerd door FC Twente. Hij speelde nooit voor de Twentenaren omdat hij direct een kruisbandblessure opliep. Het contract van Lukoki werd in februari vervolgens ontbonden na een veroordeling wegens huiselijk geweld.