Even geen Massa is Kassa: Peter Gillis moet van rechter vakantiepark ontruimen

0

Even geen Massa is Kassa voor Peter Gillis nu de rechter heeft bepaald dat hij zijn vakantiepark Prinsenmeer, bekend uit de realityserie, moet ontruimen. En een beetje snel ook, want zijn de 290 op het park wonende arbeidsmigranten over 5 weken niet weg dan moet Gillis €50.000 per overtreding betalen. En dat kan behoorlijk oplopen.

Bijna driehonderd arbeidsmigranten moeten op het vakantiepark Prinsenmeer van Massa is Kassa-ster Peter Gillis binnen vijf weken hun boeltje pakken en verdwijnen van het parkt. De rechter gaf de gemeente Aste, waar het park lig, gelijk. Het bestemmingsplan is duidelijk: een vakantiepark is voor vakantiegangers en niet voor arbeidsmigranten.


Slecht nieuws voor Gillis, want die stopt -zo weet zakenblad Quote- veel van zijn parken al jaren vol met arbeidsmigranten. Dat is namelijk een stuk lucratiever dan het binnenhalen van vakantiegangers, want de arbeidsmigranten wonen er het hele jaar door. Het park vol met arbeidsmigranten is al jaren een doorn in het oog van de gemeente Asten, die al sinds 2017 probeert ze van het park Prinsenmeer weg te krijgen.

En dan is Asten ook nog eens niet de enige gemeente die Gillis probeert in het gareel te krijgen. De tv-ster heeft in meerdere problemen dezelfde problemen. In Asten moeten die 290 arbeidsmigranten die nu wonen op Prinsenmeer verkassen. Nog vijf weken heeft Gillis om ze uit te zwaaien. Zo niet, dan betaalt hij de gemeente €50.000 per overtreding. De totale dwangsom kan oplopen tot €500.000.


Maar er is een tijdelijke uitweg. Gillis kan in appel gaan en dat verwacht de gemeente Asten ook. Met dat appel koopt Gillis tijd, want dan hoeft het park nog niet ontruimd te worden. tijd is in dit geval dus geld voor Peter Gillis en op geld is hij dol.

Zakenblad Quote schreef eerder over Peter Gillis dat hij zijn zaakjes niet echt op orde had, hij de Fiod op zijn dak kreeg, onder toezicht van Bijzonder Beheer van Rabobank stond en Zeeuwse park Marina Beach aan vastgoedfinanciers en coffeeshophouders verpandde in ruil voor een peperdure lening.

Daar werd Gillis, om in zijn eigen termen te blijven,’foxwild’ van. Beter nieuws voor Gillis komt uit België. De realityserie komt wegens succes namelijk vanaf 9 november ook op de Belgische tv. In januari begint een nieuw seizoen op SBS6, kondigen Peter Gillis en zijn vriendin Nicol recent een filmpje op Instagram aan.

Share.