EVA JINEK ontkent dat zij betaald krijgt, maar schreeuwde in 2014 ook al van de daken dat zij bij KRUIDVAT wilde werken

0

Eva Jinek (44) heeft toch maar gereageerd op de veelbesproken foto die zij op Instagram plaatste waarop zij te zien in Kruidvat-kleding in een Kruidvat-filiaal. Geruchten willen dat het gaat om een sponsordeal, maar dat ontkent Jinek. Bijzonder is wel dat Jinek acht jaar geleden, in augustus 2014, ook al eens van de daken schreeuwde dat zij bij het Kruidvat wilde werken en de drogisterijketen middels krantenadvertenties haar uitnodigde te solliciteren.

Eva Jinek zei in augustus 2014 in het praatprogramma van Linda de Mol, Linda’s Zomerweek, dat zij vlak voor elk live-programma het gevoel heeft dat ze liever een baan wil bij drogisterijketen Kruidvat, omdat ze vlak voor elke uitzending behoorlijk nerveus is. Jinek: “Ik klaag wel veel voor de uitzending. Dan zeg ik: “O, waar zijn de autosleutels?”, “o, haal me hier weg”, “ik wil bij het Kruidvat werken”, “ik wil dit niet”. Maar dat is een vast riedeltje. Iedereen die met mij werkt, kent het Kruidvat-verhaal.”


De drogisterijketen haakte in met een personeelsadvertentie waarin Jinek wordt uitgenodigd om bij Kruidvat te komen werken: ‘Eva Jinek, wanneer kun je beginnen?’ Kruidvat zegt in de advertentie uit 2014 dat het goed uitkomt dat zij bij Kruidvat wil werken: “We groeien namelijk hard en zoeken doorlopend nieuwe collega’s. Als je het goed doet én vriendelijk bent tegen onze klanten kun je een fantastische carrière maken bij Kruidvat!”

Dat was augustus 2014. In november 2022 is het op Instagram: “Al zeker 13 jaar heb ik een hele specifieke fantasie: dat ik bij Kruidvat werk, en dan voornamelijk in het magazijn. Deze fantasie is geboren uit noodzaak en heeft me door heel wat live uitzendingen heen gesleept. Afgelopen week is mijn langgekoesterde, specifieke fantasie dan eindelijk werkelijkheid geworden: ik mocht meelopen bij Kruidvat in Mijdrecht!


In haar nieuwsbrief laat ze ook nog weten dat ze in de beginjaren van haar live-televisiecarrière regelmatig bang was dat het een rampzalige vertoning zou worden. “Op deze momenten bedacht mijn brein een perfecte ontsnapping. Een fantasie die zo precies was dat het voelde als de werkelijkheid. Een wereld waar ik terecht kon en waar alles goed was. In die wereld werkte ik bij Kruidvat.”

Jineks uitleg ten spijt, werd er in de media met achterdocht gereageerd op de foto. Er waren vermoedens dat Jinek met de actie heimelijk haar zakken aan het vullen was. Dat ontkent Jinek: “Lieve mensen, voor de goede orde: mijn bezoek aan Kruidvat was uitsluitend en alleen maar voor de lol”, laat ze via Instagram weten. „Ik ben er niet voor betaald, het is geen sponsordeal, er komt geen ‘ludiek vervolg’, geen reclamecampagne of televisieprogramma. Het was puur en alleen omdat het een langgekoesterde wens van mij was en Kruidvat zo aardig was om die wens in vervulling te laten gaan.”