EVA JINEK (44) zwanger van tweede kindje (‘zo leuk dat Pax straks ook iemand heeft om mee op te groeien’)

0

Eva Jinek – Foto: RTL/William Rutten)

Eva Jinek (44) is in verwachting van een tweede kindje. Jinek werd vrijdagavond aan het begin van haar talkshow Jinek gefeliciteerd met haar zwangerschap. “Eva, je bent zwanger,” zei haar sidekick Roelof Hemmen, waarna het publiek luid applaus gaf.


“Fijn dat ik het eindelijk kon zeggen,” reageerde de 44-jarige presentatrice. “Ik zat zo die buik in te houden al die maanden”, vervolgde ze. “Ik verstop het hieronder, “zei Eva, terwijl ze naar haar talkshowtafel greep. “Maar als ik rondliep dacht ik: Het gaat niet meer. Dus ik ben blij dat ik het nu kan zeggen.”

De presentatrice schrijft gisteren eerder op Instagram dat haar zoon Pax binnenkort een broertje of zusje heeft om mee op te groeien.
Jinek deelde het bericht bij een foto van haarzelf en haar broer Jan. “Zo leuk dat Pax straks ook iemand heeft om mee op te groeien.”


Jinek deelt weinig over het leven van haar zoon, maar in augustus van vorig jaar vertelde ze wel over zijn eerste schooldag en wat dat met haar deed. “Ik voel zoveel verschillende dingen, en ze zijn vast hetzelfde als alle andere ouders die vandaag ook voor het eerst hun kindje naar school brengen: trots, ongeloof, is mijn baby al zo groot, weemoed, een scheutje zenuwen en hoop. Heel veel hoop.”

De presentatrice ontmoette haar vriend Dexter van der Doorn tijdens opnames van haar programma De Verenigde Staten van Eva in 2016. In september 2018 werden ze de ouders van Pax. Eva beviel met 39 weken via een ongeplande keizersnede, een heftige buikoperatie waarna ze wekenlang nauwelijks kon lopen en haar baby kon optillen.

“Ik voelde me destijds slecht, heel slecht. Ik kan ook rationeel denken, maar dat neemt af in zo’n periode. Ik wist dat ik nog vier maanden had tot mijn werk weer zou beginnen. Ik dacht: ik word nooit meer de oude, ik kan nooit meer op die manier presteren of fysiek die prestatie leveren. Daar voelde ik me heel ongelukkig over.”