Esmée Denters: ‘Marco Borsato kneep me vanuit het niets in mijn bil’

0

Zangeres Esmée Denters (33) zegt in het verleden te zijn lastiggevallen door Marco Borsato (54).  ‘Ik heb Marco een keer in het echt ontmoet en hij kneep me vanuit het niets in mijn bil.’

Esmée noemt hete in haar Instagram Stories. ‘een schande’ hoe de mannelijke coaches in Nederland misbruik hebben gemaakt van hun positie. ‘Al ben ik niet geheel verbaasd.’ Zelf ontmoette ze Marco ooit bij een optreden. ‘Hij kneep me vanuit het niets in mijn bil. We stonden op het podium na een optreden. Er waren andere mensen om ons heen, maar blijkbaar was ik de enige die dit gedrag raar vond.’


De zangeres schrok zo van het incident dat ze het aan haar manager vertelde. Die was minder onder de indruk en zei dat ze zich niet ‘zo aan moest stellen’. ‘Zie het als een compliment.’

Esmée vindt het heel dapper dat de kandidaten van The Voice zich nu uitspreken en hun verhaal delen. ‘Ik houd niet van de cancel culture en er zijn altijd twee kanten aan een verhaal, maar hoeveel slachtoffers moeten naar voren komen voordat ze serieus worden genomen? Het is triest. Dit wilde ik er even over kwijt’, besluit ze.


De advocaten van Marco Borsato zeiden in een reactie na de uitzending van BOOS: „Wij hebben met de heer Borsato afgesproken geen commentaar op de uitzending te geven, ongeacht wat hierin is beweerd”, aldus advocaat Knoops. „Er is al genoeg ruis gecreëerd in deze zaak in het publieke domein, hetgeen een onafhankelijk en professioneel onderzoek kan belemmeren.” Ook op de bewering van Denters willen ze niet reageren.

De Vlaamse, commerciële, zender VTM VTM zal volgende week dinsdag een aflevering van het programma “Sergio over de grens”, waarin de Nederlandse zanger Marco Borsato te gast is, niet uitzenden. nu Borsato  in opspraak is gekomen wegens beschuldigingen van seksueel misbruik.

“We begrijpen dat de recente berichtgeving rond Marco Borsato heel wat ophef veroorzaakt”, meldt VTM in een reactie. “Het is op dit moment aan het gerecht in Nederland om zich te buigen over de schuldvraag.”

“Als familiezender vinden we het belangrijk om de sereniteit in dit complexe verhaal op te zoeken. Daarom kiezen we ervoor om de aflevering van “Sergio over de grens” waarin Marco Borsato te zien is, volgende week niet uit te zenden.”