Ernstig zieke Willibrord Frequin denkt aan euthanasie (echtgenote Gesina woest dat Maxime Hartman hem ’teringhond’ noemt)

0

Willibrord Frequin overweegt te kiezen voor euthanasie. De tachtigjarige oud-presentator is al een tijd ernstig ziek maar schoof de beslissing tot nu toe voor zich uit.  “Ik denk eventueel aan euthanasie. Ja, dat schuif je dan toch een beetje voor je uit. Het is natuurlijk iets heel vreemds.”

Op de vraag van Beau dinsdag in zijn RTL 4-talkshow of Willebrord bang is voor de dood antwoordde de oud-presentator en journalist dat niet precies te weten. “Ik was mijn hele leven bang voor de dood, maar ik was het niet meer, tot ik er nu vlak voor sta.”


Frequin noemde het vooruitzicht om dingen te moeten missen en zijn familie niet meer te kunnen zien “eng”. “Ik zie ze nu heel veel, maar ik denk ook: misschien is het wel de laatste keer. Maar misschien duurt het nog wel een of twee jaar. We proberen te leven met het feit dat ik doodga.”

Gesina, de vrouw van Willibrord, sprak aan de talkshowtafel van Beau  haar afschuw uit over de uitspraken van Maxim Hartman in RTL Boulevard die dacht grappig te zijn door Willebrord in de uitzending van maandag drie keer teringhond te nomen.  “Willibrord doet alles vanuit zijn hart en dan zag je helaas gisteren bij zo’n Maxim Hartman – om dat toch even te zeggen – die hem dan een teringhond noemt, wat zogenaamd lief en leuk bedoeld is… Dan denk ik: ik vind dat heel respectloos.”


Dat Maxim vertelde dat hij zichzelf verwant voelt met Willibrord  vindt Gesina lachwekkend. “Wat ik van Maxim vind, is dat hij een kunstje doet, en Willibrord heeft het altijd vanuit zijn hart gedaan. Alles wat hij heeft gedaan.” Willibrord tot besluit: “Je gaat me toch niet vergelijken met die gozer?”