Ernstig zieke Linda Hakeboom vreest de dood niet: ‘Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad’

0

De ernstig zieke Linda Hakeboom vreest de dood niet. De Presentatrice en documentairemaakster blijft ondanks haar borstkanker positief in het leven staan en niet bang om het leven te verlaten.

Dat zegt de 34-jarige in de nieuwste editie van tijdschrift ‘LINDA waarin ze in gesprek gaat met acteur Nasrdin Dchar. Dchar: “Ik vind het verschrikkelijk voor je. En ik wens je natuurlijk heel veel sterkte en beterschap. Ik dacht vooraf: misschien moet ik me inhouden met bepaalde vragen. Gelukkig ben jij zo open en sterk dat je over alles wilt praten”, stelt hij in het blad om vervolgens aan Linda te vragen: “Ben je bang voor de dood?”


“Daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken”, antwoordt Linda. “Maar mijn conclusie was ‘nee’. Ik voelde echt: ‘Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn.'”

En maand geleden werd er bij Linda borstkanker geconstateerd. Niet veel later bleken er ook uitzaaiingen te in haar lymfeklieren. Dat betekende zware chemotherapie.


Online probeert de documentairemaker niet elk aspect van haar leven te belichten omdat ze die te privé vindt om te delen. Wel zette op Instagram dat ze voor een knobbeltje in haar borst naar het ziekenhuis moest. Het bleek vlak daarna kwaadaardig te zijn, met uitzaaiingen. “Dan maak je best wel iets kwetsbaars openbaar, toch vond ik het belangrijk om te delen.”

“De hoeveelheid reacties die ik daarop kreeg was bizar. Sommige mensen zeiden: ‘Wat dapper dat je daar zo open over bent’ en toen dacht ik: wat verdrietig eigenlijk dat er blijkbaar een taboe op rust. Maar uiteindelijk denk ik: als ik ook maar één iemand heb aangezet om eerder naar de huisarts te gaan als ze iets geks in haar borst voelt, en ze is er op tijd bij, dan ben ik al heel blij.”

Linda werd bekend als presentatrice van Rambam en was ook te zien in Spuiten en Slikken op Reis en maakte documentaires over Jett Rebel en Douwe Bob.

Share.