Erik ten Hag over terugkeer Johan Derksen op tv: ‘Dan kan Overmars ook terug naar Ajax’

0

De terugkeer vanavond van Vandaag Inside met Johan Derksen aan tafel maakt volgens vertrekkend Ajax-coach Erik ten Hag ook de terugkeer van Marc Overmars, de technisch directeur van de Amsterdammers die vertrok na grensoverschrijdend gedrag, bij Ajax mogelijk. “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.” stelt Erik ten Hag in een afscheidsinterview met het Parool.

Ten Hag heeft zijn derde seizoen bij Ajax afgesloten met een derde kampioenschap. Hij vertrekt nu naar Engeland waar hij komend seizoen aan het roer bij Manchester United staat. Bij Ajax werkte Erik nauw samen met Marc Overmars, die afgelopen februari vertrok na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag en het versturen van foto’s van zijn geslachtsdeel naar vrouwen binnen de club. Overmars is inmiddels weer onder dak bij Royal Antwerp FC.


“Die dingen gebeuren”, zegt Ten Hag in zijn afscheidsinterview met het Parool over het gedrag van Overmars. Ten Hag is nog steeds bevriend met de voormalig directeur. “In de politiek, in het bedrijfsleven. Overal helaas, het is een maatschappelijk probleem. Dat is niet goed. Maar Derksen kan ook terug op tv.”

Ten Hag, zo zegt hij, vindt aandacht voor slachtoffers belangrijk, maar is ook van mening dat zijn vriend Marc een tweede kans verdient. Volgens Ten Hag heeft Ajax het kampioenschap ook aan Overmars te danken. “We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel.”