Erica Meiland stemt op PVV (vooral vanwege Wilders standpunten over de islam)

0

Erica Meiland (Beeld: Talpa/William Rutten)

Nog een stemadvies nodig? Erica Meiland is fan van Geert Wilders en stemt dan ook PVV. Erica is zelfs zozeer fan van Geert dat ze zelfs voor zijn PVV aan de slag wilde gaan. Dat Erica stemt PVV is vooral vanwege Wilders standpunten over de islam.


Dat Erica een PVV-stemmer is weten we dankzij man Martien als die in zijn biografie tegen haar zegt:  “Jij hebt ooit tegen mij gezegd dat je in de organisatie van Geert Wilders wilde?” Erica bevestigt dat ze een Geert Wilders-fan is en PVV stemt. En dan vooral vanwege Wilders standpunten over de islam.

‘Ik ben in mijn leven een soort zoektocht begonnen over waar dat nou vandaan komt dat mannen zo doen tegen vrouwen. Hoe is dat nou gekomen? (…) Uiteindelijk kom je dan ook bij de islam terecht,’ legt ze uit. Daarbij stuit vooral de rol van vrouwen haar tegen de borst. ‘Dan denk ik: het is bij elke sekte en elke religie hetzelfde liedje. Het zijn de mannen die de vrouwen willen onderdrukken. En dan is de vraag: waarom willen ze dat? Zijn mannen bang voor ons? Zijn mannen jaloers op ons? Zijn mannen gewoon slecht van binnen? Ik bedoel: dat ze dat kúnnen.’


Erica vertelt ook niet met hoofddoek over straat te zullen gaan gaan. ‘Ik dacht dan altijd: stel dat het andersom is? Zou ik willen dat Martien in huis zit en dat-ie de deur uitgaat met een hele lap over zijn kop omdat ik bang ben dat-ie naar de buurvrouw kijkt? Ik moet er niet aan denken dat ik mijn partner zo moest onderdrukken.’

Dan: “En stel dat hij onze kinderen had gebaard en dat ik hem nog steeds naar beneden zou willen drukken. Ik zou dat nooit willen. Dus dan zijn mannen, die dat blijkbaar wel willen, waarschijnlijk gewoon slechter van binnen. Egoïstischer. Ik denk dat mannen minder empathisch vermogen hebben.”

Dat Erica (57) in de toekomst echt voor Wilders aan de slag gaat zit er niet echt meer in. ‘Na mijn vijftigste kan ik veel meer denken: zoek het allemaal lekker uit. Maar in de basis ben ik altijd nogal explosief geweest. Net als mijn vader.’