ERICA MEILAND ruziet met MARTIEN over het veel te dure rouwboeket van €150 voor moeder Jenny (‘zo de oven ingegaan’)

0

(Beeld: Talpa)

Erica Meiland vindt het bespottelijk dat Martien 150 euro heeft betaald voor het rouwboeket op de kist van haar overleden moeder Jenny. Volgens Erica is 50 euro mooi betaald voor een rouwboeket dat zo de oven is ingegaan.


Jenny, de moeder van Erica Meiland is ruim een week geleden op 93-jarige leeftijd overleden, maar in Zo Goed de podcast van de Meilandjes  haalt Erica nog even haar gram voor het, in haar ogen, veel te dure rouwboeket dat Martien kocht voor op de kist van Jenny.

Erica vindt 50 euro mooi betaald voor een rouwboeket. Het werd uiteindelijk 150 euro omdat de bloemiste Martien vertelde dat het wel een erg iel boeketje zou worden voor 50 euro. Erica begrijpt dat niet. “Ja, maar luister. Vertel mij nou eens: als ik een boeket bloemen van 50 euro wil, dan heb ik een heel groot boeket. Een heel groot boeket. Waarom moet het dan als het voor iemand die dood is opeens heel veel geld kosten?”


Martien verdedigt zich met: “Dus ik zeg tegen die vrouw: ‘Nou, meid, zo’n klein stuk op zo’n hele grote kist, dat valt helemaal weg. En wij zijn de naaste familie, de eerste familie.’ Nou, ik zeg: ‘Hoeveel ben ik kwijt?’” De bloemiste: “De meeste mensen kopen een stuk tussen de 100 en 150 euro.” Martien: “Toen heb ik maar 150 euro gedaan. Ik zeg dat tegen jou en jij bent gewoon kwaad op mij.”

Erica Meiland. “Ik hoor mijn moeder al zeggen: ‘Dat is prima hoor, 50 euro. Dat is mooi.’ Het is voldoende en ik denk echt dat je afgezet wordt. Bij trouwerijen en bij begrafenissen en dat soort dingen word je afgezet. Dat denk ik echt. Wat is er nou erg aan een stukje oase en dan die bloemetjes erin prikken? Er was geen lint of niks.” () Erica: “Nou, ik heb er niet eens goed naar gekeken, weet je dat? En het is daarna de oven ingegaan. We wilden het eigenlijk nog meenemen.