Erica Meiland: Nooit liefdesrelatie met Sander gehad (en daten doen we ook niet meer)

0

Erica Meiland zegt dat er van een liefdesrelatie tussen haar en privédetective Sander van Betten nooit sprake is geweest. haar contact met Sander zou zich beperkt hebben tot een wandelafspraak eens in de paar weken. Maar ook aan het daten is al een einde gekomen.

“Zoals ik steeds heb aangegeven waren Sander van Betten en ik elkaar aan het leren kennen. D.w.z. informatie uitwisselen via mail en app en eens in de paar weken een wandelafspraak. Van een relatie in de zin van een liefdesrelatie is nooit sprake geweest en zal er ook niet gaan komen hebben we ontdekt. Daarvoor verschillen we te veel van elkaar. We beschouwen elkaar als vrienden en hebben nog af en toe contact”, aldus Erica vandaag tegen Shownieuws.


In de aflevering van Chanteau Meiland van vandaag, maandag, is te zien dat de relatie tussen Erica en Sander op niets is uitgelopen, maar de twee nog altijd goede vrienden zijn. Sander gaat zelfs mee met Pasen met de familie naar het Chateau in Frankrijk. Maar dat behoort, volgens Erica, nu ook tot het verleden.

Erica en Sander maakten op 23 maart hun relatie, die dus geen relatie blijkt te zijn geweest, wereldkundig. In de realityserie van de familie Meiland was te zien hoe de twee op date gingen, maar daarna bleef het stil rondom het stel. Volgens privédetective Sander van Betten (60) waren ze toen al een half jaar een paar. ‘Erica en ik zijn al een halfjaar samen,’ vertelde Sander namelijk. ‘Maar voor mij is het een privékwestie, dus daar ga ik verder weinig over zeggen.’


Sander ontmoette Erica tijdens zijn. Hij ging als beveiliger mee naar Chateau Meiland. ‘We werken voor dezelfde tv-producent, dan zijn de lijntjes wat korter,’ vertelde Sander. ‘Niet via een datingsite, dat is niet onze hobby.’

In een vlog van een tijdje terug liet Martien Meiland weten dat als Erica een partner zou krijgen, het nog maar de vraag is of die dan gelijk bij hem of Erica intrekt. “Er bestaat ook nog zoiets als een latrelatie.” Maar, zo voegde hij eraan toe: “Voor hetzelfde geld, als ik ook ooit verliefd word, gaan we met z’n vieren in het nieuwe huis wonen. Je weet het allemaal niet. Dat is alleen maar gezellig. Als het voor een partner afschrikt, dan maar geen partner. Erica en ik blijven altijd elkaars nummer één.”

Weekblad Weekend legde die uitspraken voor aan Sander en die schrok zelfs een beetje. “Zegt hij dat? Dat moet hij weten, maar ik denk niet dat Martien daarover gaat. Het zal wel. Ik vind het apart dat hij dat gezegd heeft. Ik weet niet wat ik daarop moet zeggen.”

Boze tongen beweerden eind maart dat de relatie tussen Sander en Erica nepperij zou zijn. De op tv overduidelijk geënsceneerde ‘achtervolging’ van Martien en dochter Maxime van Erica en Sander was daar de  voedingsbodem voor. Maar Sander ontkende tegenover Story dat hier sprake van was en ook dat ze, zoals ook werd  geroepen, uit elkaar zouden zijn. “Dat kan trouwens ook helemaal niet. We zijn net goed en wel begonnen,” zei hij twee weken voor de breuk.