ERICA MEILAND politiek in voor Partij voor de Inwoners in Noordwijk (grote man Paul Brandjes niet onomstreden)

0

(Beeld: Coverfoto Erica, de motor achter

De Meilandjes lagen de afgelopen tijd flink onder vuur vanwege de uitspraken over de islam door Erica in haar biografie. Het is die Erica die nu in haar woonplaats Noordwijk de politiek in gaat. Zij geeft haar steun aan de Partij van de inwoners van de in de badplaats niet onomstreden projectontwikkelaar Paul Brandjes. Eerder stond ze op het punt zich aan te sluiten bij de PVV van Geert Wilders.


Er doet zeker één nieuwe, politieke partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart in Noordwijk: de Partij voor de Inwoners. Mannen achter de partij zijn onder anderen projectontwikkelaar Paul Brandjes en oud-raadslid Andries de Boer. Alfons Morssink is naar voren geschoven als lijsttrekker. Hij was in het verleden wethouder voor de VVD in de toen nog zelfstandige gemeente Noordwijkerhout. Lijstduwer, op plek 30, is Erica Meiland.

De partij richt zich volgens eigen zeggen op de inwoners en niet op de elite. De partij wil 15% bezuinigen op het overheidsapparaat, belastingverhoging zou nergens voor nodig zijn. De gemeente heeft eerder vanwege een langlopende kwestie over nieuwbouw 6 miljoen euro aan schadevergoeding betaald aan Van Rhijn Bouw. Dat wil de nieuwe partij terug zien te krijgen.


Eerder wilde Erica al de politiek in voor De PVV van Geert Wilders. Dat viel te lezen in de biografie die Martien Meiland schreef. na het verschijnen van die biografie vorig jaar bevestigde Erica bevestigt dat ze  PVV-fan was vooral vanwege de standpunten van de partij over de islam. ‘Ik ben in mijn leven een soort zoektocht begonnen over waar dat nou vandaan komt dat mannen zo doen tegen vrouwen. Hoe is dat nou gekomen? (…) Uiteindelijk kom je dan ook bij de islam terecht,’ vertelde ze. Vooral omdat de rol van vrouwen haar tegen de borst stuitte. ‘Dan denk ik: het is bij elke sekte en elke religie hetzelfde liedje. Het zijn de mannen die de vrouwen willen onderdrukken. En dan is de vraag: waarom willen ze dat? Zijn mannen bang voor ons? Zijn mannen jaloers op ons? Zijn mannen gewoon slecht van binnen? Ik bedoel: dat ze dat kúnnen.’

Erica vertelde toen ook al dat ze niet met hoofddoek over straat zou gaan. ‘Ik dacht dan altijd: stel dat het andersom is? Zou ik willen dat Martien in huis zit en dat-ie de deur uitgaat met een hele lap over zijn kop omdat ik bang ben dat-ie naar de buurvrouw kijkt? Ik moet er niet aan denken dat ik mijn partner zo moest onderdrukken.’

Wat het standpunt van de Partij voor de Inwoners is met betrekking tot de islam is nog niet bekend. Het is wachten op het partijprogramma.