En hij had al geen geld – Voormalig zakenpartner Boris Becker wil bijna 40 miljoen euro van tennislegende hebben

0

Ruim in zijn slappe was zat Boris Becker toch al niet de afgelopen jaren en het wordt er niet beter op nu de Duitse tennislegende een claim van 37 miljoen euro aan zijn broek heeft hangen van voormalig zakenpartner Hans-Dieter Cleven…

Becker werd in 2017 failliet verklaard en om dat faillissement te voorkomen zou hij zo’n 38 miljoen euro geleend hebben bij zakenpartner Cleven. Iets wat Beckers advocaat, Christian-Oliver Moser, ontkent. “Mijn cliënt heeft de door Cleven geclaimde bedragen nooit ontvangen. De claim van de heer Cleven is en blijft daarmee volkomen onterecht.” Becker en zijn advocaat hadden bezwaar kunnen indienen tegen de claim, maar deden dat te laat. Het maakt dat de claim nu rechtsgeldig is geworden.


De zesvoudig grandslamwinnaar zou volgens Duitse media het huis van zijn moeder als onderpand gebruikt hebben en ook zijn boerderij op Mallorca zou Becker in onderpand hebben gegeven aan Cleven.

In zijn tenniscarrière won Becker won 49 toernooien, waaronder drie keer Wimbledon. Hij sloeg 20 miljoen euro prijzengeld bij elkaar. In zijn gouden jaren werd het vermogen van Becker geschat op zo’n 150 miljoen euro.


Maar toen hij stopte ging het snel mis. Uit geldnood moest hij zelfs bekers, medailles, rackets, horloges en foto’s laten veilen bij het Britse online-veilinghuis Wyles Hardy. De opbrengst was met 700.000 euro op een druppel op een gloeiende plaat.

Zeker is dat een deel van zijn verloren vermogen naar zijn exen ging. Zijn eerste vrouw Barbara kreeg 15 miljoen, Angela Ermakova, het Russische model dat zwanger raakte na een kortstondig samenzijn in het trappenhuis van een Londens restaurant, 6 miljoen. In 2018 kwam ook zijn het huwelijk met de Nederlandse Lily Karssenberg een einde wat hem opnieuw miljoenen kostte.

Boris leefde altijd op grote voet, maar zorgde ook voor zijn vier kinderen uitstekend. Het verdampen van 200 miljoen is er niet mee verklaard. Er gaan verhalen over desastreus verlopen investeringen en  schimmige oliedeals in Nigeria. Voormalig zakenpartner Hans Dieter Cleven, die nu 37 miljoen wil hebben van de tennislegende, zegt al jaren dat Boris al jarenlang het ene gat met het andere moet dichten.