Jan Boskamp is bezig aan zijn laatste maanden als analyticus van voetbalwedstrijden op de Nederlandse tv. Het op en neer reizen valt de 75-jarige Rotterdammer, die in België woont, steeds zwaarder. Maar het is vooral de zelfgekozen dood van kleizoon Dennis, bijna twee jaar geleden, die maakt dat Boskamp het bijltje erbij neergooit.
Eind 2021 werd Jan Boskamp geconfronteerd werd met het overlijden van zijn 19-jarige kleinzoon Dennis. Aan Het Belang van Limburg vertelde Boskamp ‘beetje bij beetje’ weer op te krabbelen na de dood van Dennis. “Ik probeer niet te veel aan dit drama te denken”, aldus Boskamp. “Twee maanden was ik niet op tv. Ik had een tijdje geen voetbal gekeken, maar de liefde voor het spelletje is niet verdwenen.”
Boskamp probeerde de draad weer op te pakken. Zo ging Boskamp, die in België woont, weer naar Nederland gegaan ’om wat vrienden te bezoeken’. Het lukte maar moeilijk.
Dennis. de kleinzoon van Jan Boskamp overleed op 10 november op 19-jarige leeftijd overleden. Dennis familie hield het nieuws van het overlijden stil, maar 12 november werd duidelijk dat er iets vreselijks aan de hand was. “Eigenlijk zou Jan Boskamp er zitten, maar die zit er helaas niet”, vertelde presentator Wilfred Genee aan het begin van Veronica Inside. Johan Derksen maakte vervolgens bekend dat dit was vanwege ’dramatische familieomstandigheden’. “We zullen niet in detail treden, maar dit wens je niemand toe.”
Dennis was de zoon van Jans zoon Tom en diens vrouw Ann. Dennis studeerde archeologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In de Belgische studentenstad Leuven is hij ook overleden. In zijn biografie Geen Gezeik verhaalt Jan Boskamp over zijn voetballende kleinzoons. Ook over de toen pas twaalfjarige Dennis, en over zijn kleindochters. ‘Als ze plezier hebben, ben ik allang blij.
Maar nu ziet Boskamp elke week op en neer naar Nederland rijden ziet meer zitten. De aangeboden chauffeur wil hij niet. De Champions League-finale op zaterdag 1 juni 2024 wordt zijn laatste wedstrijd. Ook al omdat Boskamp eind vorig jaar zelfs met zware gezondheidsklachten kampte. Tijdens de kerstperiode lag hij zes dagen op de intensive care vanwege hartproblemen en hij dacht dat het echt voorbij was. tijd om te stoppen dus: “Ik zie rondom mij steeds meer mensen wegvallen. Dat begint door te wegen. Automatisch ga je het voetbal dan meer relativeren.”