Emotionele Jan Boskamp krabbelt beetje op na dood kleinkind Dennis: ‘Beetje bij beetje gaat het beter’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Voetbalanalist Jan Boskamp is aan de betere hand, nadat hij vorige maand geconfronteerd werd met het overlijden van zijn 19-jarige kleinzoon Dennis.

Aan Het Belang van Limburg vertelt  Boskamp ‘beetje bij beetje’ weer op te krabbelen. “Ik probeer niet te veel aan dit drama te denken”, aldus Boskamp. “Twee maanden was ik niet op tv geweest. Ik had een tijdje geen voetbal gekeken, maar de liefde voor het spelletje is niet verdwenen.”


Boskamp probeert de draad nu op te pakken. Zo ging Boskamp, die in België woont, vorige week voor het eerst naar Nederland gegaan ’om wat vrienden te bezoeken’ “En ik heb Frank Raes (Belgisch sportjournalist, red.) beloofd dat ik er dinsdag bij ga zijn als hij zijn laatste Extra Time-uitzending zal presenteren. Zoals ik me nu – op dit moment – voel, zal ik erbij zijn. Maar als het niet gaat, blijf ik thuis. Je kan daar niet gaan zitten en niks zeggen, toch?”

Dennis. de kleinzoon van Jan Boskamp overleed op 10 november op 19-jarige leeftijd overleden. Dennis familie hield  het nieuws van het overlijden stil, maar 12 november werd duidelijk dat er iets vreselijks aan de hand was. “Eigenlijk zou Jan Boskamp er zitten, maar die zit er helaas niet”, vertelde presentator Wilfred Genee aan het begin van Veronica Inside. Johan Derksen maakte vervolgens bekend dat dit was vanwege ’dramatische familieomstandigheden’. “We zullen niet in detail treden, maar dit wens je niemand toe.”


Dennis was de zoon van Jans zoon Tom en diens vrouw Ann. De  uitvaart van Dennis heeft op 19 november heeft plaatsgevonden in het Vlaamse Sint-Niklaas.  Dennis studeerde archeologie aan de Katholieke Universiteit Leuven. In de Belgische studentenstad Leuven is hij ook overleden.  In zijn biografie Geen Gezeik verhaalt Jan Boskamp over zijn voetballende kleinzoons. Ook over de toen pas twaalfjarige Dennis, en over zijn kleindochters. ‘Als ze plezier hebben, ben ik allang blij.

Boskamp was vaste gast in de voetbaltalkshow Veronica Inside. Onduidelijk is of hij ook te zien zal zijn in VI Vandaag, de nieuwe talkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en Van der Gijp.

 

Share.