Emotionele Jaap Kwakman in kerstboodschap 3JS: ‘Donna krijgt het met deze foto niet voor elkaar om mij nu te laten janken’

0

Jaap Kwakman heeft op de Instagram van de 3JS een emotionele kerstboodschap geschreven. De 3JS  namen gisteren afscheid van het drie maanden oude dochtertje van zanger Jan Dulles. ‘Daarom wil ik namens 3JS met deze prachtige foto iedereen fijne kerstdagen toewensen waarbij ik hoop dat het bij jullie ook een lach op jullie gezichten tovert. Denk een beetje om en aan elkaar.’

De traditionele kerstboodschap van de 3JS aan hun fans is vandaag gedompeld in diepe rouw nu de drie maanden oude baby donna van Jan Dulles gisteren werd begraven.  ‘Omdat het hier gaat om het ‘verlies’ van Jan, Caroline en James is het ook moeilijk om nu hier iets te plaatsen vanuit 3JS. Een afbeelding van een kerstboom met ‘Merry Christmas’ eronder geschreven zou weliswaar welgemeend zijn, maar het zou de plank volledig misslaan. Maar ik wil iets proberen op te schrijven voor jullie.’


Jan Dulles gaf na afloop van de begrafenis van baby Donna op Instagram aan dat zijn tranen nog lang niet op zijn. ‘Wat we die dag hebben meegemaakt is een traumatische ervaring waarvan we nog niet weten hoe we dat gaan verwerken.’ Kwakman vandaag: ‘Waar Jan de kracht vandaan haalde om te spreken op dat moment mag ‘Joost’ weten, maar hij deed het. Het heeft ons allemaal geraakt op dat moment.’

Jaap Kwakman plaats bij zijn bericht een foto van het prille gezinsgeluk, waarop Donna in de handen ligt van Dulles en zijn vrouw Caroline liefdevol toekijkt. Hij noemt het een ‘ongelooflijk krachtige foto’. ‘En ik gebruik het woord krachtig omdat het de eerste keer toen ik deze foto zag hetzelfde met me deed. Het maakte me aan het lachen. Een lach en een traan zitten niet ver van elkaar verwijderd heb ik gemerkt de afgelopen dagen. En het scheelde net niet veel, maar het maakte me zojuist gelukkig weer aan het lachen. Donna krijgt het met deze foto niet voor elkaar om mij nu te laten janken.’