VERSCHIL MOET ER ZJN… Ex koning Willem-Alexander, Emily Bremers, koopt voor €135.000 Drents vakantiepaleisje

0
Kocht koning Willem-Alexander een Grieks vakantiehuis, zijn ex Emily Bremers heeft afgelopen zomer ook  vakantie-optrekje gekocht. Niet in een zonnig land, maar gewoon in Drenthe. Bremers betaalde ook maar een fractie, 135.000 euro, van de 4.5 miljoen die Willem-Alexander neertelde voor zijn Grieks paleis, maar of ze er minder gelukkig is….

Misschien zal Emily Bremers (50) deze zomer in het tuintje van haar recent gekochte vakantiehuisje in recreatiepark Ermerstrand in het Drentste dorpje Erm, op een steenworp van Emmen, bij het zien van foto’s van haar vakantievierende ex Willem-Alexander met zijn gezin hebben gedacht: daar in die Griekse villa had ik nu ook kunnen zitten.


Maar de vrouw aan de zijde van Willem-Alexander in het in 2012 voor 4.5 miljoen euro gekochte vakantieverblijf in de buurt van Doroufi ten westen van Kranidi op de Peloponneso heet niet Emily Bremers, maar Maxima Zorreguieta. De luxe villa, een architectonisch hoogstandje met uitzicht op zee bestaat uit drie geschakelde huizen op meer dan vierduizend vierkante meter grond. De villa met een privézwembad, een eigen aanlegsteiger en zelfs een privéstrand is een echt koninklijke lustoord.

Het in 2001 gebouwde vakantiechalet dat Emily Bremers kocht voor €132.000 euro, de vraagprijs was 13.000 euro meer, in recreatiepark Ermerstrand mag minder glamourreus ogen het is net als de villa van de koning in Griekenland ook fraai aan het water gelegen en heeft een uitgebouwde serre en veranda en staat 764 m2 eigen grond. Vanaf het terras gelegen op het zuid/westen heeft Emily een riant uitzicht. Kijkt Willem-Alexander vanaf zijn terras uit over de Egeïsche Zee, Emily over de recreatieplas met waterskibaan. En net als Willem-Alexander en Maxima heeft ook het chalet van Emily een eigen privéstrandje. Haar woonkamer (ca. 25m2) met open keuken, schouw en terrasdeuren naar ruime de serre mag da minder groot en luxe zijn dan die van ex Willem-Alexanders Griekse paleisje vraag is of Emily daar in haar chalet op het recreatiepark minder gelukkig zal zijn.


Vier jaar lang mocht tandartsdochter Emily Bremers er van dromen om ooit in een paleis te komen wonen om uiteindelijk koningin naast koning Willem-Alexander te worden. Mar het liep anders. Aan de veelbesproken relatie van de tandartsdochter en de kroonprins, de twee leerden elkaar in 1994 kennen op de universiteit in Leiden, kwam in mei 1998 einde.

Emily vertrekt uit de in 2003 voor €430.00 gekochte echtelijke woning een huis aan het Benoordenhout en koopt voor €272.000 een eigen, 137 vierkante meter groot, appartement in hetzelfde Benoordenhout.

Tien maanden nadat Willem-Alexander op 2 februari 2002 zijn jawoord gaf aan de Argentijnse Maxima trouwde Emily met jonkheer Roderick van der Wijck, een van de beste vrienden van Willem Alexander. Een bruiloft waar ook de prins en zijn vrouw Máxima acte de préséance gaven. Ook daarna hielden beiden paren contact. Ex Emily en haar Roderick waren gast op  bij verjaardagsfeesten, doopplechtigheden en, in 2013, ook bij de herdenkingsdienst van prins Friso.   Twee zoontjes, Maurits en Philip hebben Emily en Roderick als ze in 2014 besluiten dat de huwelijkskoek definitief op is. Ze gaan voor co-ouderschap wat betekent dat ze om de week voor de dan nog kleine mannen zorgen. Emily vertrok uit de in 2003 voor €430.00 gekochte echtelijke woning een huis aan het Benoordenhout en kocht voor €272.000 een eigen, 137 vierkante meter groot, appartement in hetzelfde Benoordenhout wat maakt dat de twee zoontjes niet elke week ver hoeven te verhuizen tussen papa en mama.

Emily gaat na de scheiding van haar Roderick verder met haar eigen leven. Bij Shell waar ze nu al twintig jaar werkt, heeft ze anno 2020 de topfunctie van Country Human Resources Manager en geeft ze leiding aan een team van 17 human recoursers die onder haar leiding weer verantwoordelijk zijn voor 3400 Shell-employees zo blijkt haar linkedin-profiel.