Emile Ratelband (71) emigreert met baby en Braziliaanse draagmoeder (35) naar Thailand

0

Beeld: Emile Ratelband

Emile Ratelband (71) kan niet wachten om met zijn achtste kind, de eind juli geboren baby Betheke, de 35 jarige Brazilaanse draagmoeder die haar te wereld bracht en zijn zoontje Emilio (11) waar hij de voogdij over heeft naar Thailand te verhuizen. De 35-jarige draagmoeder Nathalie Silva uit Brazilië lijkt overigens inmiddels meer te zijn voor Emile dan een vrouw die zijn kind op aarde zette…


Was het mogelijk geweest dan har Emile Ratelband met draagmoeder Nathalie en hun baby Betheke waarschijnlijk nu al in Thailand gezeten, maar vanwege het coronavirus heeft het land van de eeuwige glimlacht de grenzen voor buitenlanders gesloten. Emile in weekblad Party: “Zoals iedereen weet heeft Thailand de grenzen gesloten. Die zouden opengaan in juli, toen in september, en nu is bekend geworden dat het pas in januari gaat gebeuren. Daar is het wachten op.”

Hoewel de Thaise vanaf oktober weer overwinteraars in het land wil toelaten ziet Emile niets aan de voorwaarden daarvoor die de Thaise overheid stelt, waaronder een verplichte quarantaine van twee weken op het vakantie-eiland Phuket.  Volgens Emile wordt je “in Azië word je gewoon in een hok gezet, je krijgt één keer per dag een bak met voer en je zoekt het in die twee weken verder maar uit. Dat ga ik mijn kleine meisje natuurlijk niet aandoen.”


Maar dat verandert de plannen van Emile op langere termijn niet, zegt hij in het weekblad.  “Mijn verhuizing naar Thailand gaat gewoon door. Mijn zoon Emilio gaat natuurlijk ook mee, hij gaat naar de internationale school. Er komt een Thaise oppas en een Chinese onderwijzeres, die zowel Emilio als Betheke Chinees gaat leren, en thuis bij ons mag ze alleen Chinees praten, waardoor ik er ook nog wat van opsteek.”

Dat de moeder van baby Betheke in de media ‘draagmoeder’wordt genoemd zint Ratelband overigens niet. “Met de moeder gaat het heel goed, hoewel ze nog herstellende is van de zware ingreep. Ze pendelt op een neer naar ons. Ze zit in Arnhem en daar ben ik regelmatig, dan neem ik onze dochter mee, en ik laat onze dochter soms ook bij haar. Begrijp me goed: de baby woont bij mij, maar de moeder neemt haar soms mee. Dat mag van mij wanneer ze wil, zeker in deze fase, want ze krijgt de borst.”

Dat hij met de Braziliaanse inmiddels een liefdesrelatie zou hebben en dat de reden is dat zij mee naar Thailand verhuisd ontkend Emile in Party. “Ik word niet meer verliefd, die tijd is voorbij. We zijn wel met elkaar naar bed geweest om het kindje te krijgen, maar dat was gewoon functioneel, uit liefde voor het kind. Ik heb wel heel veel respect voor deze vrouw, die alles helemaal goed doet. Ze gaat mee naar het consultatiebureau en als ik met de kinderen wegga, ze is op zijn tijd gewoon deel van het gezin, zo moet je dat zien. De bedoeling is dat ze misschien meegaat als we naar Thailand gaan, of misschien niet. Dat is nog niet duidelijk. Ik bepaal uiteindelijk wat er gebeurt.”

Emile Ratelband (71) werd op 29 juli voor de achste keer vader geworden, maar hij hield de geboorte van dochter Betheke-Pleun wel een paar weken geheim. Net zo geheim als de naam van de moeder, want die ontbreekt op het geboortekaartje. Die draagmoeder heette dus Nathalie Silva en komt uit Brazilië.

Het maakte dat Emile een bijzonder geboortekaartje de wereld instuurde, waarop de naam van de moeder  niet wordt genoemd. De trotse ouders noemen zich op het kaartje Emile Ratelband & mama! De ‘mama’ in kwestie , de 35-jarige draagmoeder Nathalie Silva uit Brazilië, leerde Ratelband via internet kennen.Al in 2018 deed Ratelband op sociale media een dringende oproep aan potentiële draagmoeders zich bij hem te melden. “Stuur me je 06 om de details te bespreken”, aldus Ratelband.

Uit zijn post blijkt dat hij geïnspireerd raakte na een kennelijk ‘spiritueel bezoek’ dat hij bracht aan een stel dat net ouders is geworden van een jongetje. “Eén te mogen zijn met zo’n lief klein mannetje, het vast houden en zijn onschuld voelen. Na deze ervaring zoek ik een draagmoeder”, kondigde hij aan.

Na een lange zoektocht vond hij de geschikte draagmoeder voor zijn achtste kindje. De vrouw wilde liever niet in de publiciteit en dus werd er mondjesmaat door Emile gesproken over de zwangerschap. Wel liet hij weten dat de draagmoeder eind oktober 2019 was uitgerekend. Van een zorgeloze zwangerschap was geen sprake. De draagmoeder kampte met een zwangerschapsvergiftiging, het HELLP-syndroom. Dit zorgt voor een extreem hoge bloeddruk.

Met groot verdriet laat Emile Ratelband vervolgens weten dat zijn baby was overleden. ”Ons kleine engeltje zou op 1 november geboren worden. Zo verdrietig. Zo pijnlijk. Zo onbegrijpelijk, maar haar hartje heeft het vannacht opgegeven. We willen even alleen maar alleen zijn…”

Vervolgens kwam de Braziliaanse Nathalie Silva in beeld die 29 juli Emile’s achtste kind baarde en nu dus met Emile naar Thailand zou verhuizen.