Elon Musk onthult dat hij Asperger heeft: ‘Ik weet dat ik soms rare dingen zeg of post’ (en helpt cryptomunt Dogecoin om zeep)

0

De multimiljardair Elon Musk (49) heeft in de Amerikaanse televisieshow ‘Saturday Night Live’ onthuld dat hij het syndroom van Asperger heeft, een autismespectrumstoornis. “Ik weet dat ik soms rare dingen zeg of post, maar zo werken mijn hersenen nu eenmaal”, zei de baas van Tesla en SpaceX, die nog tijdens de uitzending zijn favoriete cryptomunt Dogecoin met een kwart zag dalen vanwege zijn opmerkingen.

“Ik schrijf vanavond eigenlijk geschiedenis als de eerste persoon met Asperger die ‘Saturday Night Live’ presenteert,” zei Musk ten zijn publiek dat hem beloonde met een groot applaus. “Of ik ben in ieder geval de eerste die het toegeeft. Dus ik zal vanavond niet veel oogcontact maken met de cast.” Het is de eerste keer dat Musk publiekelijk vertelt dat hij het syndroom van Asperger heeft, een autismespectrumstoornis. Mensen die Asperger hebben hebben moeite om sociale interacties aan te gaan.


Het programma was nog geen tien minuten bezig toen de eerste keer de naam Dogecoin viel, de waardeloze cryptomunt die Musk de afgelopen tijd adoreerde. Musk draafde op als cryptokenner Lloyd Ostertag. Het werd één lange grap over Dogecoin. Dogecoin bezitters konden er niet echt om lachen. De koers van de grapmunt daalde al tjdens de uitzending met een kwart.

Share.