’Ellie Lust gaat bemiddelen in zaak van Maxime Meiland en haar ‘verkrachter’

0

Met Ellie Lust als bemiddelaar wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven in de verkrachtingszaak rond Maxime Meiland. Maxime beweert op 15-jarige leeftijd te zijn aangerand door wat zij in haar boek noemt ‘een bajesklant’. De betrokken man ontkent en heeft inmiddels advocaat Peter Schouten ingeschakeld. Die dreigde tot nu met een kort geding, maar laat vandaag weten een mediationgesprek te hebben aangeboden aan Maxime. “Daar heb ik Ellie Lust, de oud-politiewoordvoerster, als bemiddelaar voor gevraagd.”

De man over wie in Maximes boek Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! wordt beweerd dat hij haar heeft verkracht deed negen maanden na het verschijnen van de biografie aangifte tegen vermeende verkrachter. Die ontkent overigens en deed deze week in
Weekblad Privé zijn verhaal,


In een uitgebreid interview met de vermeende dader doet die uit de doeken wat er, volgens hem, die bewuste nacht tussen hem en Maxime wel, en wat vooral níet, is voorgevallen. Om zijn verhaal kracht bij te zetten deed hij aangifte bij de politie. Ook verwijt hij auteur Dijkgraaf geen wederhoor te hebben toegepast. Wat de man betreft zit het verhaal totaal anders in elkaar dan nu wordt geschreven in Maximes boek.

Maxime heeft gekozen advocaat Sébas Diekstra gevraagd haar belangen te verdedigen. Diekstra taat slachtoffers in de zaak rond The Voice of Holland bij, maar ook Nicol Kremers, de ex van Peter Gillis.


Peter Schouten, de advocaat van de man die Maxime beschuldigd van het neerpennen van onware verhalen is verbaasd over de keus van voor zijn confrère Diekstra. Hij zegt vandaag in De telegraaf. “Via de media heb ik moeten vernemen dat mijn gewaardeerde collega Diekstra Maxime gaat bijstaan. Sébas kom ik vaak in het veld tegen; we zijn namelijk beiden slachtofferadvocaat. Ik denk alleen niet dat het gepast is dat Maxime in deze situatie in de slachtofferrol kruipt, als ze dat van plan is. Ik heb een mediationgesprek aangeboden. Daar heb ik Ellie Lust, de oud-politiewoordvoerster, als bemiddelaar voor gevraagd. En zij heeft toegezegd. Als beide partijen akkoord gaan, kunnen we om de tafel. Dit zou misschien de eerste stap tot een oplossing kunnen zijn.”

Of Lust gaat bemiddelen met draaiende camera is niet duidelijk. Hoewel Ellie Lust (57) komt namelijk in een nieuw programma in actie voor slachtoffers die zijn opgelicht in de liefde. Ze wordt ondersteund door Ayleen, bekend van de populaire Netflix- ‘The Tinder Swindler’.