Ellemieke Vermolen na scheiding van Sergio Herman: ‘Blij dat we geen co-ouderschap hebben’

0

Ellemieke en Sergio (FOTO: MIJN POP-UPRESTAURANT)

De scheiding van Sergio Herman hakte er bij Ellemieke Vermolen diep in. ook al omdat Sergio vrijwel onmiddellijk een nieuwe liefde bleek te hebben. Nu, tien maanden na de breuk, heeft Ellemieke het gezag over de kinderen Noah en Zenna en pakt ze ook haar eigen leven weer op. “Ik weet nog niet zo goed welke les ik haal uit mijn relatie met Sergio; dat is nog in ontwikkeling en daarover ben ik nog aan het nadenken. Maar wat ik wel weet, is dat dit alles mij weer sterker maakt.


Noah (12) en Zenna (10) mochten zelf ook meebeslissen bij wie ze wilden blijven na het scheiden van hun ouder., zo vertelt ellemieke in het Vlaamse Nina:  ‘Sergio en ik hebben er een zootje van gemaakt, maar daar kunnen zij niets aan doen.’ Ellemieke wist wel dat zij geen fifty-fifty-omgangsregeling wilde. ‘Ik ben blij dat Sergio en ik geen co-ouderschap hebben. Dat is sowieso niet haalbaar met zijn werk. De kinderen gaan om het weekend naar hem.’

Inmiddels staat Ellemieke zelf ook weer positief in het leven, vertelt ze aan Beau Monde. “Ik zit lekker in mijn vel en ik maak eigenlijk het beste van de situatie. Ik kijk nooit achterom, nou ja, behalve als ik in de auto zit. Ik leer enorm van wat ik heb meegemaakt.”


“Ik weet nog niet zo goed welke les ik haal uit mijn relatie met Sergio; dat is nog in ontwikkeling en daarover ben ik nog aan het nadenken. Maar wat ik wel weet, is dat dit alles mij weer sterker maakt. Ik sta echt achter de uitspraak What doesn’t kill you makes you stronger.” Ik blijf groeien en ik probeer uit alles het positieve te halen.”

In 2018 maakte Ellemieke en Sergio nog een groot verlies door, toen ze vlak voor de geboorte haar zoontje verloor. “Na het verlies van een kind is eigenlijk elk ander verdriet appeltje-eitje. Als ik kijk naar wat ik nu heb, naar mijn twee jongens, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn en denken: kom op Ellemiek, je bent gezegend met twee gezonde kinderen, pak het leven!”

Ellemieke wil zich dan ook vooral richten op haar kinderen. “Ik ben heel erg op hen gefocust; zij kiezen er niet voor dat hun ouders uit elkaar gaan. Het enige wat ik kan zeggen, is: een scheiding komt nooit van één kant, it takes two to tango. Sergio en ik doen allebei enorm ons best om samen als papa en mama te zorgen voor de kids. Dat deel blijft, dus als mens moet je heel veel trots opzijzetten en het beste ervan maken.” Of ze kan zeggen dat ze happy is? “Ja, ik ben happy, alleen het gouden randje zit er nog niet omheen, dat komt we,.” zegt ze in Beau Monde.