Ellemieke Vermolen helpt man en topkok Sergio Herman van het vlees af in zijn restaurants

0

Ellemieke en Sergio (FOTO: MIJN POP-UPRESTAURANT 2016)

Topkok Sergio Herman (50) opent binnenkort zijn vijfde restaurant, maar ook daar komt geen stukje vlees op tafel. Vriendin Ellemieke Vermolen eet namelijk geen vlees en zegt dan ook. “Ik denk zelfs dat ik de reden ben dat er in restaurant ‘Pure C’ geen vlees meer geserveerd wordt.”


Maar ondanks de focus op gezond eten, wordt er af en toe wel eens vals gespeeld. “De kinderen kiezen wel eens voor kipvingers of een kipburger. Maar doorgaans eten we 80 procent gezond en 20 procent ongezond. En als de kinderen jarig zijn, mogen ze de menu kiezen. Noah kiest dan voor biefstuk met frietjes. Maar Sergio moet het vlees bakken, ik doe het niet.”

Vleesloos wordt ook het nieuwe restaurant van Sergio, Le Pristine, dat op dinsdag 14 juli de deuren opent. Na Pure C, Blueness en Airrepublic in Cadzand, krijgt Sergio’s The Jane in Antwerpen concurrentie uit eigen rangen.


Het koken in Le Prestine doet Herman niet zelf, maar is uitbesteed aan Chris Blom en Thomas D’Hooghe die de keuken gaan runnen. Er mag geen vlees op het menu staan, vis is er natuurlijk wel want Sergio verloochent zijn Zeeuwse roots niet.

Share.