Eindhovense Dilay trekt zich terug uit Miss World-verkiezing omdat ze zich niet wil laten vaccinerenr voor vaccin’

0

(Beeld: Miss World Nederland)

De mooiste vrouw op aarde komt dit jaar zeker niet uit Nederland. Dilay Willemstein, die onsland in Puerto Rico zou vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezing, trekt zich terug. De organisatie van MIss World eist dat de deelneemsters gevaccineerd zijn en dat wil Dilay niet. “Ik ben er nog niet klaar voor om de prik te nemen. Ik voel me er niet goed bij, laat ze weten aan deze site.


De Eindhovense”, met bijna 19.000 volgers op Instagram, werd afgelopen juli gekroond tot Miss World Nederland en mocht Nederland op 16 december vertegenwoordigen bij de Miss World-verkiezingen in Puerto Rico plaatsvinden. Maar de 21-jarige Dilay gaat niet nu zij weet dat de organisatie eist dat ze tegen Covid is gevaccineerd. “Nadat ik ben gekroond, hebben we te horen gekregen dat als je naar Miss World wilt, dat je gevaccineerd moet worden,” zegt ze tegen het AD.

En dat terwijl het voor Dilay een droom was om Nederland te vertegenwoordigen. “Ik heb er dus goed over nagedacht en overwoog het wel om die prik te nemen, maar op een gegeven moment bedacht ik me: ik ben hier nog helemaal niet klaar voor. Ik voel me er niet goed bij. Ik weet niet of ik later die prik wel zal nemen.”