EINDELIJK LEUK NIEUWS! Na 25 jaar is het roemruchte spektakelblad DE NIEUWE terug!

0

Na een sabbatical van 25 jaar is het roemruchte spektakelblad DE NIEUWE van bladenmaker Peter J. Muller terug! Op de cover een man met een tong van 28 centimeter: ‘Man heeft langste tong ter wereld!’, maar het blad verhaal ook dat het standbeeld van J.P. COEN in Hoorn regelmatig “bittere tranen” van verdriet huilt nu het betrokken is in de racismerel.

De Nieuwe lag begin jaren negentig in de winkel als het Nederlandse neefje van het Amerikaanse Weekly World News, een als boulevardblad met ‘nieuws’ over Bigfoot en aliens en signalementen van Elvis. In 1995 was het weekblad niet meer kostendekkend, maar een kwart eeuw later reïncarneert bladenmaker Peter J. Muller De Nieuwe. 


De Nieuwe verspreidt geen nepnieuws, benadrukt Peter J. Muller: bewust misleiden is niet het doel. Wel wordt met de verwachtingen van de lezer gespeeld. In het hoofdredactioneel noemt Muller zijn blad het enige overgebleven nieuwsmedium dat lezers níet voorliegt.

Zo verhaal De Nieuwe in haar eerste nummer over studenten van professor in de neuropsychologie ERIK SCHERDER die de populaire hoogleraar opheldering vragen over een bericht in De Nieuwe waarin Scherder het dragen van een papieren hoedje in de vorm van een pyramide aanbeveelt ter verhoging van de hersencapaciteit.


Opzienbarend in nr.1 is het verhaal dat het standbeeld van J.P. COEN in Hoorn regelmatig “bittere tranen” van verdriet huilt. Onderzoek in het TNO lab heeft uitgewezen dat de chemische samenstelling van de tranen die Coen met regelmaat laat biggelen mensentranen zijn! Schokkend is het verhaal dat de tong van een Amsterdamse marktkoopman 28 cm lang is en maar blijft groeien. Artsen staan voor een raadsel.

Of wat gedacht van de ontdekking dat keizer NAPOLEON BONAPARTE een notoire grappenmaker was die gekke gezichten op het slagveld trok, en sterker nog de uitvinder genoemd mag worden van het scheetkussen en de trilring, aldus historicus dr. Stefan Dubois die toegang had tot de privéarchieven van een nazaat van Napoleon.

het blad heeft ook een website: denieuwe.nu