Eindelijk de waarheid – Waarom Kathleen 10 jaar lang geen contact had met andere K3’tjes

0

De ontmaskering van voormalig K3-zangeres Kathleen Aerts in de Vlaamse versie van de ‘The masked singer’ met ex-collega Karen Damen in de jury betekende ook een reünie na 10 jaar  – met en Karen ook Kristel Verbeke met wie Kathleen nadat ze uit de groep stapte 10 jaar geleden geen enkel contact meer had. tijd voor Kathleen om nu het echte verhaal over wat er tien jaar geleden gebeurde, toen ze uit de groep stapte.

“We hebben nooit echt kletterende ruzie gemaakt”, vertelt Kathleen, “maar in het begin lag het allemaal wat gevoelig. Daar moet ik eerlijk over zijn. Mijn vader was overleden, en ik had net ontdekt dat mijn moeder jongdement was. Ik denk dat onze wegen hoe dan ook stilaan uit elkaar waren gegaan. Kijk, ik mag dan wel de jongste zijn, toch was ik door wat ik had meegemaakt in een andere levensfase gekatapulteerd. Karen en Kristel waren nog heel ambitieus en wilden nog keihard gaan voor K3, maar ik had andere zorgen aan mijn hoofd en had ook andere plannen,” vertelt ze in het Vlaamse weekblad Dag Allemaal.


Ook Karen Damen vertelt in Dag Allemaal over die periode. “Ik kan me dat niet heel goed meer herinneren, maar kort na haar vertrek bij K3 is die situatie met haar moeder en zo ons wel duidelijk geworden. En ja, door de jaren heen hebben Kristel en ik daar veel meer begrip voor gekregen. Zij was een ander leven begonnen, alle begrip en respect daarvoor. Zoals Kathleen ook respect had voor onze beslissing om toch nog door te gaan. Maar het is heel logisch dat het in het begin gevoelig lag. Maar nu zijn de banden weer aangehaald.”

Waarom heeft het tien jaar geduurd voor die stap werd gezet?, is de vraag van de verslaggever van het weekblad. “Kathleen en ik hebben elkaar nog af en toe gezien bij de kapper, en met verjaardagen of speciale gelegenheden stuurden we elkaar nog wel eens berichtjes”, aldus Karen. “Op de trouw van Regi en Elke hebben we ook de hele avond staan babbelen. Maar dat was intussen ook al acht jaar geleden. Het contact was gewoon verwaterd, punt. Niet dat we ambras hadden, totaal niet. Al lag dat in het begin natuurlijk allemaal een beetje gevoelig. Het was er het juiste moment niet voor. Zij hadden het nog heel druk met de groep. Ik wist dat het wat tijd nodig had.”


Dat blijkt: na de opnames van ‘The masked singer’ zijn de drie originele K3’tjes samen gaan eten. “Het was nog mooier dan ik me had voorgesteld”, aldus Karen. “We zijn alle drie gegroeid, rijper geworden, en we kunnen alles nu in perspectief plaatsen. Ik ben zo blij dat we die dingen uit het verleden hebben kunnen uitpraten in een mooi en open gesprek. En natuurlijk gaan we in de toekomst contact blijven houden! We hebben een Whatsapp-groepje opgericht: K3 The Originals.”