Eerste portret KONING CHARLES, Camilla en William en Kate

0

Buckingham Palace heeft het eerste officiële portret van koning Charles, zijn vrouw koningin-gemalin Camilla, zijn zoon William en diens vrouw Catherine, de nieuwe prins en prinses van Wales, vrijgegeven. De foto werd gemaakt op de vooravond van de uitvaart van koningin Elizabeth.

Op het portret staan de vier, allen gekleed in het zwart, naast elkaar. Volgens Britse media benadrukt de foto de steun die de prins en prinses van Wales hebben gegeven aan de koning en de koningin-gemalin in de weken na het overlijden van koningin Elizabeth. Koningin Elizabeth overleed begin september op 96-jarige leeftijd op haar vakantieadres Balmoral Castle in Schotland.


De foto werd gemaakt op de vooravond van de uitvaart van koningin Elizabeth toen koning Charles een receptie hield op het paleis voor presidenten, premiers, vorsten en andere hoogwaardigheidsbekleders naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. Ook koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Beatrix waren aanwezig. Het was het eerste belangrijke evenement.

Buckingham Palace heeft inmiddels meer dan 50.000 brieven ontvangen in de weken na het overlijden van koningin Elizabeth. Normaliter ontvangt Buckingham Palace zo’n duizend brieven per week. Van die stroom aan brieven werden er zo’n 6500 op de dag na de uitvaart van de Britse vorstin ontvangen.


Alle brieven zijn volgens Buckingham Palace ‘grondig gelezen’ door Correspondence Team ook verantwoordelijk voor het verwerken van alle cadeaus die naar de leden van de koninklijke familie worden gestuurd.