Eerste man op de maan, BUZZ ALDRIN op 93e verjaardag voor de vierde keer getrouwd

0

Voormalige Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin, samen met Neil Armstrong de eerste mensen die voet op de maan zette, is op zijn 93e verjaardag voor de vierde keer in het huwelijksbootje gestapt. Hij gaf zijn jawoord aan Anca Faur (63). “Zo gelukkig als tieners op de vlucht”, schrijft hij bij een foto op Twitter.

Buzz Aldrin gaf zijn jawoord op zijn 93ste verjaardag. Hij deelde een foto op Twitter waarin hij meldde dat hij in het huwelijksbootje was gestapt met Anca Faur (63). “Mijn liefde sinds jaren en ik zijn getrouwd tijdens een kleine privéceremonie in Los Angeles. We zijn zo gelukkig als tieners die van huis weglopen om te trouwen”, schrijft hij.


Anca Faur, geboren in Roemenië, is sinds enkele jaren executive vice president van Buzz Aldrin Ventures, het bedrijf dat alle commerciële en publieke activiteiten van Aldrin beheert.

Voor Aldrin is het zijn vierde huwelijk. Van 1954 tot 1974 was hij getrouwd met Joan Ann Archer, met wie hij drie kinderen kreeg. Zijn tweede huwelijk, met Beverly Van Zile, duurde van 1975 tot 1978. In 1988 gaf hij het jawoord aan Lois Driggs Cannon. Dat huwelijk duurde tot 2012.


Aldrin maakte in 1969 deel uit van de Apollo 11-missie die als eerste mensen naar de maan stuurde. Al tien jaar ijvert hij ervoor om mensen naar Mars te sturen, iets waar nu plannen voor worden gesmeed. Aldrin kampte na zijn terugkeer van de maan met depressie en alcoholverslaving en klaagde ook twee van zijn kinderen aan.

Aldrin is de enige nog levende astronaut van de beroemde Apollo 11-missie. Neil Armstrong overleed in 2012, Michael Collins stierf in 2021.