‘Eva Jinek liet Famke Louise bewust in de val lopen: ‘Het was een set-up’

0

Famke Louise kreeg het hele land over zich heen toen ze eind september aan de talkshowtafel van Eva Jinek vertelde over haar deelname aan de actie #ikdoenietmeermee, waarmee zij en nog een paar BN’ers zich samen tegen de coronamaatregelen keerden. Voorafgaand aan die uitzending smeekte Ali B Eva Jinek m Famke Louise te sparen. Linda Gommers, de vrouw die zich bij Ali’s SPEC over Famke bekommerde zegt nu dat het een set-up was. ‘Het is gewoon niet eerlijk.”

Een week voor de bewuste uitzending eind september brak Famke Louise met Ali SPEC, haar management. In de nieuwe duco ‘Famke – Next’ op Videoland zegt Ali B. dat hij, ondanks dat Famke met hem gebroken had, Eva Jinek op de dag van de uitzending persoonlijk gesmeekt om Famke Louise tegen zichzelf in bescherming te nemen. Daar gaf de presentatrice echter geen gehoor aan. “Toen ik hoorde dat Famke bij Eva Jinek ging zitten, maakte ik me wel zorgen. Ik heb toen op alle mogelijke manieren om contact proberen te zoeken met Famke. Vlak voor de uitzending, toen ze me niet terugbelde, heb ik Eva Jinek zelf gebeld. Ik heb haar redactie gevraagd of ze haar alsjeblieft willen sparen.”


Linda Gommers, de vrouw die zich bij Ali’s SPEC over Famke bekommerde, vertelt in diezelfde docu dat ook zij de bui al zag hangen. net als haar baas Ali B. zag ze Famke liever niet bij Jinek aanschuiven. “Daar schrok ik wel van. Meer omdat ik het gevoel had dat het een set-up was. Het is gewoon niet eerlijk.”

Na het desastreuze optreden van Famke bracht Ali naar buiten dat SPEC niet langer Famke’s management deed. “Volgens mij werd ze op dat moment meer begeleid door Bizzey. Daar koos ze voor”, zegt Ali nu.


Toen Famke Louise bij Eva Jinek vertelde niet meer mee te doen aan de coronamaatregelen, kreeg ze het hele land over zich heen. Ze bood daar haar excuses al voor aan en sprak af met ic-arts Diederik Gommers, die haar uitleg gaf over het virus.

Twee weken later zat Famke Louise en vertelde ze over de nasleep van haar televisieoptreden en over de ‘bakken kritiek’ die ze over zich heen kreeg. “Daar heb ik geen woorden voor”, zegt ze. “Ik ben mentaal wel echt kapotgemaakt. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk te lezen, maar je leest het toch.”

Ze vertelde dat ook dat ze zich ‘zichzelf niet goed kon verwoorden’. “Ik zat er met de beste intenties maar ik was gewoon gestrest. Live op televisie, met een miljoen kijkers ofzo.”