Edwin Evers stopte met ‘Evers staat op’ nadat 538 zijn voorstel weigerde

0

Edwin Evers besloot in 2018 om te stoppen met Evers Staat Op, nadat Talpa Radio zijn voorstel weigerde om terug te gaan van vijf naar vier ochtenden radio per week. Ever wilde door met zijn hitshow, maar Talpa deed een moeilijk, waarop de dj besloot de handdoek in de ring te gooien. Radio 538 ging verder met Frank Dane en verloor zijn koppositie in radioland aan Q Music.

Edwin wilde zijn ochtendshow Evers Staat Op vier ochtenden per week gaan maken. “We hebben erover gesproken of dat misschien een optie zou zijn, maar uiteindelijk hebben we dat niet gedaan. Ik heb in eerste instantie gezegd dat ik dat wilde, maar daar hebben we over gesproken en 538 had zoiets van: nou oké, misschien dan volgend jaar nog erbij. Toen had ik zoiets van: voor één jaar ga ik het niet doen, ik wil daar geen einddatum aan plakken,” vertelt hij aan Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio.


Als BNR-presentator Wilfred Genee vraagt: “Was 538 dat of was John de Mol dat die het niet wilde?” zegt Evers “Ik denk 538. Nou, niet wilde klinkt heel hard. Uiteindelijk heb ik de beslissing genomen om het dan toch gewoon niet te doen. Het is iets dat we gewoon opgegooid hebben. We moeten het niet te zwaar maken. Ik zei: ‘Ik zou er over willen nadenken.’”

Wilfred: “Maar toch: vier dagen Edwin Evers of vijf dagen Frank Dane, dan is de keuze toch niet zo moeilijk?” het antwoord van Evers: “Dat is een keuze die zij gemaakt hebben, niet ik. Nou, uiteindelijk heb ik de keuze wel gemaakt om het niet te doen.”


Waarop Wilfred vraagt: “Je had het dan langer willen doen dan een jaar?” Evers: “Om daar zo’n einddatum aan te prikken, daar had ik niet zo veel zin in. Voor mij was het een optelsom. Ik had voor mezelf al besloten dat het een goed moment was om te stoppen en toen zijn we in gesprek gegaan. Toen is er op een gegeven moment wel gesproken over of 4 dagen een optie zou zijn. Toen heb ik gezegd: ‘Daar wil ik wel over nadenken.’ Maar ik ben uiteindelijk toch tot de conclusie gekomen dat ik dat beter niet kon doen. Gewoon stoppen in één keer radicaal en wat anders gaan doen.”

(Bron: mediacourant)

Share.