EDSILIA ROMBLEY: ‘Tjeerd kan maar beter eerst goed nadenken voor hij vreemdgaat’

0

Edsilia Rombley en haar Tjeerd Oosterhuis zijn al 22 jaar samen. Edsilia mag dan begrijpen dat na al die jaren Tjeerd voor de verleidingen van andere vrouwen kan vallen ze waarschuwt hem wel mocht hij vreemdgaan: “Of het daarna nog goedkomt weet ik niet, er is dan wel veel stukgemaakt. Dus hij kan maar beter eerst goed nadenken.”

Edsila Rombley is in haar vraaggesprek met Vrouw Glossy volstrekt eerlijk. In de 22 jaar dat zij nu met Tjeerd samen is heeft het ook weleens geknetterd. “Tuurlijk, wij hebben ook onze discussies en irritaties, maar in de basis zitten we op één lijn. We zijn allebei levensgenieters, allebei sociaal en we hechten veel waarde aan vriendschappen. We hebben nooit discussies over geld, de kinderen of hoe we naar het leven kijken. In al die jaren hebben we nog nooit een echte crisis gehad. Mocht die er komen, dan zou ik niet heel snel de handdoek in de ring gooien. Ik ben geen opgever. Tjeerd is gewoon écht mijn beste vriend. Ik kan ook nog steeds verliefd op hem zijn.”


Een liefde die slechts in gevaar komt, zo vertelt Edsilia. als Tjeerd jaar zou bedriegen. “Als hij echt liegt, dat doe je niet als je respect voor elkaar hebt. Kijk, ik ben wel zo realistisch dat er meer leuke mensen op de wereld zijn die hij knap kan vinden of bijzonder, dat kan. Sterker nog, ik vind het altijd leuk voor hem als hij een beetje sjans heeft. Goed voor zijn ego. Maar ik heb wel tegen hem gezegd dat als hij meer gevoelens voor iemand krijgt, hij dat met mij moet bespreken. Dan is er iets niet goed en kunnen we het daarover hebben.”

Mocht haar Tjeerd kiezen voor een avontuurtje met een andere vrouw dan adviseert Edsilia hem eerst goed na te denken. “Wat vreemdgaan betreft zeg ik niet: ’Doe maar, kan gebeuren, want onze relatie is al zo lang en zo sterk.’ Maar áls het gebeurt: niet erover liegen dus. Als je niet eerlijk bent, maak je nog meer kapot. Of het daarna nog goedkomt weet ik niet, er is dan wel veel stukgemaakt. Dus hij kan maar beter eerst goed nadenken.”