Echtgenote (63) Dennie Christian overleden

0

Drama voor Dennie Christian (64) nu zijn echtgenote Roswitha (63) na een kort ziekbed is overleden. “De afgelopen maanden leefden we tussen hoop en vrees”, laat de schlagerzanger bedroefd weten.

Dennie maakte het droeve nieuws zelf bekend op zijn sociale media. “Vrijdag heb ik afscheid moeten nemen van mijn grote liefde, mijn lieve echtgenote, de lieve moeder van onze kinderen, de trotse oma van onze kleinkinderen. Roswitha was al geruime tijd ernstig ziek. De afgelopen maanden leefden we tussen hoop en vrees. De niet aflatende liefdevolle aandacht van haar behandelend artsen heeft helaas niet mogen baten.


Wij hebben deze moeilijke periode niet met jullie gedeeld. Daarvoor was het te zwaar. En natuurlijk hoopten we al die tijd op een betere afloop”, schrijft de zanger. “45 Jaar waren we samen en ooit zullen we weer samen zijn. Ik krijg nu veel steun van mijn kinderen Romina en Aljoscha. We zullen in familiekring afscheid nemen in het vertrouwen dat de beslotenheid wordt gerespecteerd”, besluit Dennie op Facebook.

De zanger brak in 1975 door in Nederland en had hier misschien nog wel meer succes dan in zijn geboorteland Duitsland. Hij leerde goed onze taal te spreken en werd het gezicht van het jaarlijkse Schlagerfestival in Kerkrade. Roswitha maakte al zijn successen vanaf de hit Rosamunde mee, maar het huwelijk van de twee beleefde ook een turbulente tijd. Toch overwon de liefde.


Rowitha wordt deze week in besloten kring begraven.