Duitser nieuwe verdachte in zaak van in 2007 verdwenen MADELEINE McCANN

0

Christian Brückner zou Maddie vermoord hebben (Beeld: Italian Carabinieri Press Office/Metropolitan Police)

Een Duitse man is officieel aangewezen als verdachte in de zaak over de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, bijna vijftien jaar geleden in Portugal. Het Portugese Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de Duitse autoriteiten dat hebben gedaan op verzoek van het OM in Portugal. Nu dit is gebeurd, zou de man uitgeleverd kunnen worden voor verhoor in Portugal.


De Duitse krant Bild schrijft dat Christian Brückner de Duitser is die is aangewezen als verdachte door justitie. Zijn advocaat zegt tegen de krant dat hij rekening houdt met een juridisch trucje, omdat in Portugal voor moord een verjaringstermijn van vijftien jaar geldt. Aanstaande 3 mei is het vijftien jaar geleden dat Madeleine McCann verdween, waardoor de uiterste datum voor vervolging dus in zicht komt.

In juni 2020, ruim 13 jaar na de vermissing, maakte het Duitse OM maakte bekend de 43-jarige zedendelinquent Christian Brückner te zien als mogelijke verdachte. De Duitse autoriteiten zeiden toen ook dat Madeleine McCann naar alle waarschijnlijkheid dood is en dat Brückner bij haar dood betrokken zou zijn. Brückner is nooit aangeklaagd in de zaak. Hij zit wel n de gevangenis in Duitsland in verband met de verkrachting van een vrouw in dezelfde regio in de Algarve waar McCann verdween. Brückner heeft altijd ontkend dat hij iets met de vermissing van het meisje te maken had.


Het is voor het eerst sinds 2007 dat er een officiële verdachte wordt aangewezen. Na Madeleine’s verdwijning werden de ouders van Maddie McCann gezien als verdachte, maar hun naam werd later gezuiverd. Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in Praia da Luz, in Portugal. Haar ouders waren met vrienden in de buurt aan het eten. De mysterieuze verdwijning trok wereldwijd veel aandacht en mogelijke doorbraken in de zaak halen ook nu nog regelmatig het nieuws.