Duitse verdachte (28) in zaak doodrijden Tamar (14) gearresteerd, maar mag verder onderzoek in vrijheid afwachten

0

Een Duitse verdachte (28) in zaak van het doodrijden van Tamar (14) uit Marken is door tussenkomst van een Nederlandse advocaat vrijwillig naar Noord-Holland gekomen. Op het politiebureau werd hij aangehouden en verhoord. Hij wordt nu officieel verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval, een ernstig misdrijf maar minder zwaar dan dood door schuld. De verdachte Duitser mag het verdere onderzoek daarom in vrijheid afwachten

De eigenaar van de grijze Mazda3 die mogelijk betrokken is geweest in de zaak van de 14-jarige Tamar die zaterdagochtend 25 juli bij Zuiderwoude werd doodgereden, is door de politie al woensdag verhoord. De politie vermoedt dat 28-jarige Duitser achter het stuur heeft gezeten zat tijdens de voor Tamar fatale nacht.


Dat de Duitser na verhoor weer is vrijgelaten, is omdat hij wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval. Dat is geen strafbaar feit waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan. de aanhouding van de man is een doorbraak in een al maanden slepend onderzoek.

De 14-ajrige Tamar werd geschept door een automobilist die vervolgens doorreed en haar hulpeloos achterliet. Het meisje was van huis weggelopen na een meningsverschil over haar bedtijd. De politie trof haar lichaam aan in de berm van de weg op de dijk naar Marken.


Na een grootscheeps onderzoek, waarbij mogelijke verdachten kort na het ongeluk zijn gezien op camerabeelden op een parkeerplaats in Marken, nam de politie op vrijdag 7 augustus in Duitsland een grijze Mazda3 in beslag. Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat er op de auto sporen zaten die het ‘zeer waarschijnlijk’ maken dat de auto betrokken was bij het fatale ongeluk.

Later, op 5 augustus, gaf de politie camerabeelden vrij waarop te zien is dat de bestuurder en een passagier op de parkeerplaats in Marken de voorkant van de auto inspecteren.