Duits gerecht weet het nu zeker: Christian Brückner heeft Maddie McCann vermoord

0

Het Duitse gerecht weet het nu zeker: Christian Brückner (43) heeft in 2007 de Britse kleuter Maddie McCann vermoord. Aanklager Hans Christian Wolters: ‘Wat we tot nu toe aan bewijs hebben, laat helemaal geen andere conclusie toe.’

Wolters is overtuigd van de schuld van de Duitse seksdelinquent Christina Brückner, ook al heeft justitie nog niet voldoende bewijsmateriaal om hem aan te klagen. Brückner zit wel al vast in een Duitse gevangenis voor drugsdelicten en moet ook nog zeven jaar uitzitten voor een verkrachting. Voor die laatste zaak ging hij recent tevergeefs in beroep.


In juni wees het Duitse gerecht Brückner al aan als hoofdverdachte in de zaak-Maddie McCann. Het Britse meisje verdween in 2007 op vakantie met haar ouders in het Portugese Praia da Luz. Ze was toen bijna vier. Tot op vandaag is ze vermist. In het resort waar het gezin McCann toen verbleef bleek Brückner een 72-jarige Amerikaanse vrouw achttien maanden eerder, in 2005, te hebben verkracht.

Er mag dan nog onvoldoende bewijs zijn om Brückner aan te klagen in de zaak van Maddie, de Duitse justitie is overtuigd van zijn schuld. “Als jullie wisten welk bewijs we hebben, dan zouden jullie tot hetzelfde besluit komen, maar ik kan jullie geen details geven omdat we niet willen dat de verdachte weet wat we in handen hebben tegen hem. Dit zijn tactische overwegingen”, zei openbaar aanklager Wolters tegen de BBC.


Na zes maanden onderzoek is er wel nieuw bewijs van andere misdaden van Brückner, die hij pleegde tussen 1997 en 2007 Zo zou hij, volgens aanklager Wolters, in de Algarve waar hj regelmatig tussen 1997 en 2007 in een camper verbleef nog minstens drie andere seksuele misdrijven hebben gepleegd, twee ervan met kinderen. Begin volgend jaar zou hij daarvoor aangeklaagd kunnen worden, aldus Wolters.

In de zaak-McCann is er de laatste maanden minder vooruitgang geboekt door de logistieke problemen die een verdwijningszaak van dertien jaar geleden in een ander land met zich meebrengt. Toch beweert Wolters dat zijn team een waterdichte zaak tegen Brückner aan het opbouwen is.